Končalovski režira "Zločin i kaznu"

Muziku za “Zločin i kaznu” je napisao Eduard Artemejev a biće početkom jeseni izvedena u Moskovskom pozorištu mjuzikla
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.06.2013. 19:26h

Poznati filmski i pozorišni režiser Andrej Končalovski, sin kultnog sovjetskog pjesnika i autora himne SSSR-a i Rusije Sergeja Mihalkova i brat po ocu oskarovca Nikite Mihalkova, priprema za narednu sezonu roman Dostojevskog „Zločin i kazna” kao mjuzikl.

Generalni producent Pozorišta mjuzikla Smeljanski se ne usteže da govori o teškim uslovima u kojima rade

Muziku za “Zločin i kaznu” je napisao Eduard Artemejev a biće početkom jeseni izvedena u Moskovskom pozorištu mjuzikla, koji su osnovali Mihail Švidkoj i David Smeljanski.

Na taj način, u Moskvi će se pojaviti prvi ruski repertoarski teatar savremenog ruskog mjuzikla.

Moskovsko pozorište mjuzikla se inače priprema da ovog ljeta pođe na svoje prvo gostovanje - u Novosibirsk.

Generalni producent Pozorišta mjuzikla Smeljanski se ne usteže da govori o teškim uslovima u kojima rade:

“Predstave se prikazuju u dijelu koji je veoma udaljen od teatarske zone, ali je i pored svih teškoća pozorište uspjelo da tokom ove, prve sezone, privuče publiku, pa su gledaoci već dobro naučili put i druge 'podučavaju' postajući tako dobrovoljni vodiči do nas”, rekao je on.

Jedan od zadataka u novoj sezoni biće rekonstrukcija obližnjeg parka kako bi se u njemu ponovo održavali džez i rok koncerti, kako bi taj dio grada postao ponovo jedan od centara muzičkog stvaralaštva u prijestonici. Da bi bilo koje novo pozorište stalo na noge, neophodno je najmanje pet godina“, tvrdi Smeljanski, dodajući: “U godini iza nas postalo je svima jasno da će ovo pozorište živjeti”.

Bonus video: