Podgoričanin osumnjičen da je ukrao kran od 35 tona

Neko od komšija javio je vlasnicima i policiji 22. juna da im nepoznate osobe odnose rasformirani metalni kran sa placa u Ulici Partizanski put
497 pregleda 51 komentar(a)
Kran, Foto: Shutterstock
Kran, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.06.2013. 07:27h

Podgoričanin Zdravko Radulović (52) uhapšen je zbog krađe krana, teškog 35 tona sa placa beogradske firme “Kap inžinjering” u Podgorici.

Brzom reakcijom podgoričke policije, Radulović je uhapšen nakon krađe.

Vrijednost ukradenog krana dostiže 77. 000 eura.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, neko od komšija javio je vlasnicima i policiji 22. juna da im nepoznate osobe odnose rasformirani metalni kran sa placa u Ulici Partizanski put.

O događaju je obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, koje je kvalifikovalo djelo.

Radeći na rasvjetljavanju krađe, policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica, u sadejstvu sa službenicima nikšićkog CB-a u kratkom roku su pronašli na području Nikšića otuđene metalne djelove”, piše u saopštenju Uprave policije.

Policija sumnja da je Radulović počinio krađu tako što je obio ulaznu kapiju ograđenog placa i angažovao iznajmljenu auto-dizalicu i tri kamiona. On je zatim više metalnih djelova razmontiranog krana ukupne težine oko 35 tona, utovario u kamione.

Otuđene metalne djelove Podgoričanin je, kako se sumnja, prodao na otpadu sekundarnih sirovina u Nikšiću.

Policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić su, uz potvrdu, oduzeli otuđene predmete, radi vraćanja vlasniku.

Nakon hapšenja, Radulović je u zakonskom roku, uz izvještaj, predat osnovnom državnom tužiocu u Podgorici, na dalju nadležnost.

Bonus video: