Odlazak bluz legende Bobija Blu Blenda

"Donio je stil u bluz muziku", kazao je povodom njegove smrti Lorens Mičel, sin Blendovog prijatelja i legendarnog producenta Vilija Mičela
1 komentar(a)
Ažurirano: 27.06.2013. 15:40h

Bluz legenda Bobi Blu Blend (83), poznat po južnjačkom melanholičnom prizvuku u svojim hitovima "Turn on Your Love Light" i "Further On Up the Road", preminuo je u svom domu u Memfisu.

Navedeno je da je uz B.B. Kinga, Blend najvažnije ime kada je u pitanju "Beale Street" scena iz Memfisa

"Donio je stil u bluz muziku", kazao je povodom njegove smrti Lorens Mičel, sin Blendovog prijatelja i legendarnog producenta Vilija Mičela.

Svijet je osvojio pjesmama "I'll Take Care of You" "Turn On Your Love Light". Među njegovim većim hitovima su i "Call on Me", "That's the Way Love Is", "Ain't No Love In The Heart Of The City", "Ain't Nothing You Can Do"...

Jedna od posljednjih legendi koje su neposredno učestvovale u puštanju bluz korijena, Blend je 1992. godine primljen u Rokenrol kuću slavnih, potvrđujući tako i svoj značaj u uticaju na generacije žanrovski različitih muzičara koje je inspirisao, kao što su Erik Klepton ili Dejvid Bouvi.

Tom prilikom navedeno je da je uz B.B. Kinga, Blend najvažnije ime kada je u pitanju "Beale Street" scena iz Memfisa, koja je okupljala mnoge bluzere.

Galerija

Bonus video: