oduprite se

Šta ubija produktivnost na poslu?

Mnogo toga nas na poslu može omesti, zbog čega nam je produktivnost često smanjena.
61 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 27.06.2013. 13:07h

Pogledajte koje su to sitnice koje vam otimaju vrijeme na poslu i kako da im se oduprete.

Stalno posezanje za grickalicama

Grickalice su poput jestive verzije interneta - prečesto posezanje za slatkim ili slanim može da vam smanji koncentraciju i odvratiti pažnju od stvari koje bi trebalo da obavite.

Ako na dosadan ili posebno stresan dan lakše posežete za grickalicama, odaberite zdravije varijante, poput badema, borovnica ili dinje - takvim ćete izborom umiriti živce, ali i sačuvati liniju, prenosi Ordinacija.hr.

Dopisivanje sa prijateljima

S dobrim prijateljima možete se čuti i vidjeti i nakon radnog vremena, a ako je u pitanju izrazito važna poruka, prijatelj će vam to i javiti.

U svim drugim situacijama, ako ste jako zaposleni, poruka može čekati.

Problemi u vezi

Ovo je problem koji trebate da riješite u sopstvenom domu, a ne da ga nosite na posao. Ipak, ako ste u dobrim odnosima s kolegom, možete tokom pauze za ručak popričati o tome.

Saosjećanje, pogotovo ako vaš kolega ili kolegica ima iste probleme, djeluje terapeutski.

Razmišljanje o godišnjem odmoru

Ne morate imati organizovan put da biste razmišljali o njemu. No, što više radnog dana utrošite na sanjarenje o idealnom odmoru, manje ćete posla obaviti.

Odmor nam je svima potreban, pa vam predlažemo da ga iskoristite kao motivaciju. Odradite svoj posao kvalitetno i onda uživajte u zasluženom odmoru.

Galerija

Preporučujemo za Vas