Vijest o hapšenju potresla porodicu Kadić

“Oboljeli smo oboje poslije toga. Ja sam se penzionisao, a Dragica je imala nekoliko puta moždani udar. Draganova smrt nas je uništila“, kazao je Ratko
581 pregleda 11 komentar(a)
Ratko Kadić, Dragica Kadić, Foto: Darko Bulatović
Ratko Kadić, Dragica Kadić, Foto: Darko Bulatović
Ažurirano: 27.06.2013. 09:36h

Vijest da je nakon 18 godina bjekstva Predrag Jovović uhapšen u Grčkoj, brzo je stigla i do porodice Dragana Kadića.

Roditelje Ratka i Dragicu i sestru Biljanu, ta informacija prilično je potresla. „Toliko puta smo išli u policijiu. Uzalud“, kratko je prokomentarisala sestra Biljana. Ratko i Dragica ćute.

“Oboljeli smo oboje poslije toga. Ja sam se penzionisao, a Dragica je imala nekoliko puta moždani udar. Draganova smrt nas je uništila“, kazao je Ratko.

Dragica ga prekida: “Bojala sam se umrijeću, a neću ga na sudu vidjeti. Samo da mi kaže zašto, zašto ga je ubio. Koliko smo mi znali, njih dvojica se nijesu ni poznavali“, uzbuđeno je kazala Dragica, a Ratko je nastavio.

„On je bio naša snaga. Bolje da smo tada mi nestali. Nije imao razloga da ga ubije. Sad kad znam da su ga uhapsili, osjećam makar neko olakšanje“, zaključio je Ratko.

Nakon osamnaestogodišnjeg bjekstva, Jovović koji je osuđen za ubistvo Kadića je uhapšen u Grčkoj.

Jovović je uhapšen 25. juna na aerodromu u Atini. Prethodno je policijskim službenicima, koji su ga kontrolisali, pokazao falsifikovane rumunske identifikacione isprave.

Grčka policija uhapsila ga je po međunarodnoj potjernici koju je za njim 2004. godine raspisao podgorički Interpol.

Jovović je na trinaestogodišnju zatvorsku kaznu osuđen jer je 19. aprila 1995. u ulici Pete proleterske u Nikšiću, nakon kraće prepirke ubio Kadića.

Prema optužnici, on je u pravcu Kadića ispalio jedan hitac iz revolvera nepoznate marke, koji ga je pogodio u predjelu glave. Od te povrede, Kadić je preminuo.

Uprava policije saopštila je da je Jovović od tada bio u bjekstvu, a sumnjaju da se krio u više država.

Bonus video: