Zakupljeni lokali Safeta Kalića

Pod zakup su dati pumpa M petrol u Rožajama, sa pratećim parkingom, prodavnicom i autoperionicom, kafe bar "Tajson" i Kalićev hotel “Rožaje”
223 pregleda 9 komentar(a)
hotel Rožaje, Foto: Arhiva "Vijesti"
hotel Rožaje, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 27.06.2013. 19:38h

Uprava za imovinu prije mjesec dana dala je rožajskoj firmi "R&D Šped" u zakup imovinu Safeta Kalića, protiv koga se vodi sudski postupak zbog pranja novca.

Taj posao urađen je neposrednom licitacijom u Upravi za imovinu, rekao je "Vijestima" pomoćnik direktora te uprave Osman Nurković.

Rožajska firma, zakupac imovine odbjeglog narko bosa Kalića, registrovana je u Centralnom registru privrednih subjekata za prevoz robe u drumskom saobraćaju na ime Zufer Šutković.

Na javnoj licitaciiji biće ponuđen Šarićev klub “Municipijum” i građevinske mašine kupljene za cementaru u Pljevljima, koja nikad nije izgrađena

Nurković je pojasnio da su pod zakup dati pumpa M petrol u Rožajama, sa pratećim parkingom, prodavnicom i autoperionicom, kafe bar "Tajson" u tom gradu i Kalićev hotel “Rožaje”.

Za zakup Kalićeve imovine ranije je traženo 13.500 eura, ali Nurković juče nije bio u mogućnosti da saopšti koja je cijena postignuta na licitaciji, obećavši da će naknadno dostaviti podatak "Vijestima".

U Višem sudu u Bijelom Polju u toku je suđenje Amini i Mersudinu Kaliću, dok je za Safetom raspisana Interpolova potjernica.

Nakon dva neuspjela pokušaja da javnim oglasom nađe zakupca za imovinu Duška Šarića, brata odbjeglog narko bosa iz Pljevalja Darka Šarića, Uprava za imovinu zakazala je termin za njenu javnu licitaciju.

Usmeno nadmetanje je zakazano za 3. jul u prostorijama Uprave za imovinu do kada, kako piše, mogu da se jave zainteresovani

Na javnoj licitaciiji biće ponuđen Šarićev klub “Municipijum” i građevinske mašine kupljene za cementaru u Pljevljima, koja nikad nije izgrađena.

Od imovine Pljevljaka, čija je presuda za pranje novca pala na Apelacionom sudu, zbog čega se postupak pred bjelopoljskim Višim sudom ponavlja, zakupca je dobila jedino pumpa “Mat petrol”.

U oglasu za javno nadmetanje, koje je prije dva dana objavila državna “Pobjeda” piše da je mjesečna cijena zakupa “Municipijuma” 2.000 eura, dok se za mašine nudi niža cijena ako ponuđač uzme više njih.

Usmeno nadmetanje je zakazano za 3. jul u prostorijama Uprave za imovinu do kada, kako piše, mogu da se jave zainteresovani.

Ta imovina, uključujući i pumpu, izdavala se mjesečno za 4.000 eura.

Po zakonu, na neposrednu pogodbu se ide nakon što se niko ne javi na javne licitacije za zakup imovine, što je bio slučaj sa imovinom Kalića i Šarića.

Bonus video: