Jovović uhapšen u Grčkoj nakon 18 godina bjekstva

Za Jovovićem je raspisana međunarodna potjernica 2004. radi izvršenja presude Višeg suda u Podgorici kojom je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 13 godina zbog ubistvo
394 pregleda 22 komentar(a)
Predrag Jovović, Foto: Interpol.int
Predrag Jovović, Foto: Interpol.int
Ažurirano: 26.06.2013. 18:09h

Grčka policija, postupajući po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica, uhapsila je državljanina Crne Gore, Predraga Jovovića (47) iz Nikšića.

Za Jovovićem je raspisana međunarodna potjernica 2004. po naredbi Osnovnog suda u Nikšiću, radi izvršenja presude Višeg suda u Podgorici kojom je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 13 (trinaest) godina zbog krivičnog djela ubistvo.

"Predrag Jovović je, kako je presuđeno, 19. aprila 1995. godine, u ulici Pete proleterske u Nikšiću, nakon kraće prepirke lišio života D.K, na način što je u njegovom pravcu ispalio jedan hitac iz revolvera nepoznate marke. Hitac je pogodio D.K. u predjelu glave i on je od te povrede preminuo. Jovović je bio u bjekstvu od izvršenja krivičnog djela, a prema informacijama koje posjedujemo, on se krio u više zemalja i od tada su preduzimane opsežne i intenzivne aktivnosti radi njegogovog pronalaska", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da je međunarodna potraga 2010. unaprijeđena projektom Generalnog Sekretarijata Interpola "INFRA RED 2010", čiji je cilj unaprjeđenje aktivnosti traganja za bjeguncima kojima se na teret stavlja izvršenje najtežih krivičnih djela i koji su duži period u bjekstvu.

Bonus video: