Herceg Novi: Krivične prijave protiv Uprave JP "Parking servis"

Inspektori sumnjaju da su članovi UO i njihov predsjednik iskoristili svoj službeni položaj i nezakonito direktoru prduzeća pribavili oko 5.600 eura
51 pregleda 1 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 26.06.2013. 18:16h

Zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj policija je podnijela krivičnu prijavu protiv direktora, predsjednika Upravnog odbora (UO) i članovi UO hercegnovskog Javnog preduzeća "Parking servis".

Novljane M.M. (63) direktora tog preduzeća, B.U. (47) predsjednika UO i članove UO M.M. (60), Ž.R. (47), G.V. (25) i N.M. (56) inspektori sumnjiče da su počinili koruptivno krivično djelo – zloupotreba službenog položaja.

Inspektori sumnjaju da su članovi UO i njihov predsjednik iskoristili svoj službeni položaj i nezakonito direktoru prduzeća pribavili oko 5.600 eura.

z Uprave policije saopšteno je da su njih petoro, kako se sumnja, na sjednici Upravnog odbora održanoj u julu 2012. donijeli jednoglasnu odluku da se direktoru preduzeća M.M. isplati nadoknada od 5.630 eura, na ime neiskorišćenih godišnjih odmora u proteklih šest godina, navodeći da M.M. nije bio u mogućnosti da iskoristi pravo na odmor krivicom poslodavca.

"Upravni odbor je dalje naveo da je za navedeno vrijeme bila neophodna stalna prisutnost direktora na poslu, jer Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji ovog JP nije predviđeno pa time ni popunjeno mjesto njegovog zamjenika. Osnovano se sumnja da su razlozi donošenja ovakve odluke UO zasnovani na neistinitim činjenicama jer M.M, kako se sumnja, za tih šest godina nije podnosio zahtjev za korišćenje godišnjeg odmora niti zahtijevao nadoknadu za neiskorišćeni godišnji odmor. Takođe, u navedenom Pravilniku postoji radno mjesto pomoćnika direktora za tehnički sektor, koje je popunjeno i kojem je, između ostalog, u opisu poslova i zadataka i zamjena direktora u njegovom odsustvu", piše u saopštenju UP.

Policija sumnja da je M.M. direktor "Parking servisa" zloupotrijebio službeni položaj time što je sproveo takvu nezakonitu odluku Upravnog odbora, iako je bio dužan da obustavi njeno izvršenje.

Po nezakonitoj odluci, njemu je u avgustu 2012. isplaćeno 5.630 eura.

Bonus video: