"ODAKLE ZOVEM"

Kaplanoglu i Oto Tolnai za početak Festivala kratke priče

Za kraj prve večeri je predviđen koncet koji će prirediti turski muzičari
57 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.06.2013. 09:52h

Međunarodni književni festival festival u knjižari Karver “Odakle zovem”, počinje večeras projekcijom filma čuvenog turskog reditelja Semiha Kaplanoglua “Jaje” u Crnogorskom narodnom pozorištu sa početkom u 17 sati.

Ovogodišnje, peto izdanje već regionalno prepoznatog Festivala, zvanično počinje u knjižari Karver u 20 sati i 30 minuta programom “Poezija poslije Njegoša”, kada će se čuti antologijski stihovi crnogorskih pjesnika u izboru Mladena Lompara, a prethodi programu pod nazivom Karadag Yolund.

On počinje u 21 sat, a tada će se predstaviti turska pjesnikinja Hajrie Unal, te pjesnici Omer Erdem i Hajdar Ergulen.

Karverovskoj publici će se u 22 sata obratiti još jedna zvijezda - Oto Tolnai, koji će otvoriti manfestaciju. Za kraj prve večeri je predviđen koncet koji će prirediti turski muzičari.

Ovogodišnji festival “Odakle zovem” je u znaku saradnje sa ambasadom Turske, te će se podgoričkoj publici predstaviti značajna imena savremene turske umjetnosti, a trajaće do 29. juna. Prvi put će biti prikazana trilogija čuvenog reditelja, pa će pored “Jaja”, sjutra i preksjutra biti projektovani i filmovi “Med” i “Mlijeko”

Gosti festivala biće i Vlado Bajac, Miraš Martinović, Jurica Pavličić, Teofil Pančić, Jurij Hudolin, Tanja Mravak, Kruno Lokotar, Elma Tataragić, Božo Koprivica…A za samo zatvaranje je predviđen koncert Arsena Dedića, čija je zbirka stihova Tvoje nježne godine ovogodišnje festivalsko izdanje. U knjizi su se našle pjesme tog kantautora po izboru najpoznatijih pisaca, muzičara, reditelja iz cijelog regiona.