Poziv umjetnicima na učešće na izložbi "Čula bez granica"

Radovi koji zadovolje kriterijume biće predstavljeni u okviru izložbe koja će se održati u galeriji u centru Herceg Novog tokom trajanja festivala
1 komentar(a)
Sinestezija, Foto: Luka Knežević Strika
Sinestezija, Foto: Luka Knežević Strika
Ažurirano: 26.06.2013. 12:56h

Najmlađi festival koji se održava u Herceg Novom "Sinestezija", poziva umjetnike koji se bave digitalnom štampom, ilustracijom, kolažom, da učestvuju u izložbi "Čula bez granica". Rok za predaju radova je 9. jul.

Ovogodišnje, treće izdanje Sinestezije će se održavati od 19. do 22. jula. Festival je zamišljen kao multidisciplinama platforma za savremenu i multimedijalnu umjetnost, koja će se održavati na više različitih lokacija širom Starog grada i šetališta u Herceg Novom.

Radovi koji zadovolje kriterijume biće predstavljeni u okviru izložbe koja će se održati u galeriji u centru Herceg Novog tokom trajanja festivala.

Radove u digitalnom formatu (A3, 300ppi) treba poslati email adresu info@sinestezija.me

Tema ovogodišnje manifestacije je "Čula bez granica".

"Sinestezija je neuropsihološki fenomen koji se odnosi na tendenciju pojedinih osoba ka ujedinjenju čula. Kod sinesteta, nadražaj jednog čula često izaziva automatsku reakciju drugog (određeni zvuk može biti povezivan sa određenom bojom, oblikom, mirisom. Moguće su različite kombinacije između više čula).

Sinestezija nije klasifikovana kao poremećaj već kao posebno svojstvo. Umjetnost, kao oblik senzoralnog znanja, potencijalno je uvijek sinestetička objašnjavjau organizatori.

"Pozivamo vas da kontemplirate i vizuelno izrazite ulogu specifičnih čula u vašem umjetničkom djelu, da putujete između čula, da se poigravate sa njima, zamagljujete ih, premošćujete i kombinujete, te da nam pošaljete rezultate vašeg senzoralnog prekograničnog putovanja piše u pozivu za učešće, a broj radova koji se mogu poslati je neograničen.

Radove u digitalnom formatu (A3, 300ppi) treba poslati email adresu info@sinestezija.me. Pošaljite link sa radovima koje ste aploadovali na WeTransfer.com, a prijava mora da sadrži ime i prezime, email adresu, telefon.

Bonus video: