Zatvorenik doveden na pregled, pa pokušao da pobjegne

Vulević je počeo da bježi, a nakon toga službenici su potrčali za njim i u znak upozorenja, pucali uvis
71 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 26.06.2013. 10:24h

Zatvorenik Lazar Vulević, pokušao je prije dvije noći bjekstvo, nakon što su ga iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija prevezli do Kliničkog centra (KC) na pregled, saznaju "Vijesti".

Prema nezvaničnim informacijama, Vulević je negdje oko sat iza ponoći pobjegao iz Kliničkog centra, iz dijela gdje je smješten Urgentni blok.

On se, prema potvrđenim informacijama “Vijesti”, otišao u toalet u pratnji službenika ZIKS-a.

“Kada je izašao iz toaleta, udario je stražara vratima i pobjegao. Zaputio se prema američkoj ambasadi. Službenik ga je nekoliko puta pozivao da stane, sa upozorenjem da će pucati. Vulević se, međutim, zaustavio tek kada je službenik ispalio hitac upozorenja uvis”, kazao je očevidac događaja.

Sve se, pojasnili su očevici, dešavalo naočigled nekoliko rumunskih novinara, koji su pratili zbivanja sa povrijeđenima u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila dva dana ranije.

Iz ZIKS-a juče nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti” vezana za Vulevićev pokušaj bjekstva, ali je događaj "Vijestima" potvrđen u Upravi policije.

Baranin Lazar Vulević, krajem prošle godine pobjegao je iz zatvora, odnosno, nije se vratio sa odsustva koje je dobio nakon dvije trećine odležane kazne.

Uhapšen je sredinom aprila, zbog sumnje da je opljačkao zlataru “Nina” u Podgorici. Policija ga sumnjiči da je u periodu dok je bio u bjekstvu iz zatvora, počinio više krađa na teritoriji Sutomora.

Galerija

Bonus video: