Veljku Bulajiću nagrada za životno djelo

“U Rimu ću zahvaliti sineastima zemalja koje su me predložile za to važno priznanje, a iskoristiću priliku i da na festivalu promovišem svoj sljedeći film”, rekao je reditelj
2 komentar(a)
Veljko Bulajić, Foto: Jadranfilm.hr
Veljko Bulajić, Foto: Jadranfilm.hr
Ažurirano: 26.06.2013. 08:10h

Reditelj Veljko Bulajić u Rimu će 29. juna na XIX MEDFILM festivalu primiti nagradu za životno djelo. On će u Italiji promovisati svoj novi film, a biće organizovane i projekcije “Bitke na Neretvi” i “Libertasa”.

Festival MEDFILM održava se pod visokim pokroviteljstvom italijanskog predsjednika Đorđa Napolitana

“U Rimu ću zahvaliti sineastima zemalja koje su me predložile za to važno priznanje, a iskoristiću priliku i da na festivalu promovišem svoj sljedeći film”, kazao je za Večernji list, reditelj Bulajić.

On je u razgovoru za “Večernji list” najavio nove smjerove kojima kreće njegov projekt o Vukovaru, ali i potpuno novi igrani film, nakon dugo vremena ponovno vezan za tematiku koja je Bulajiću donijela slavu svjetskih razmjera – Drugi svjetski rat.

Festival MEDFILM održava se pod visokim pokroviteljstvom italijanskog predsjednika Đorđa Napolitana, a zalaže se za dijalog, promociju i širenje kulture Evrope i mediteranskih zemalja.

Veljko Bulajić je svoje studentske dane proveo upravo u Rimu, učeći uz rame s velikanima italijanskog neorealizma.

Bonus video: