Izabrano 15 najboljih priča na konkursu "Vranac 2013"

Žiri u sastavu Božo Koprivica, Enver Kazaz i Teofil Pančić odabrao je 15 priča, koje su objavljene na stranici www.karver.org
57 pregleda 0 komentar(a)
knjige, Foto: Shuterstock
knjige, Foto: Shuterstock
Ažurirano: 25.06.2013. 10:57h

Na međunarodni konkurs za najbolju kratku priču “Vranac 2013”, koji već četvrtu godinu organizuje knjižara Karver, pristiglo je 363 priče, od koji je prihvaćeno 339.

Konkurs je jedan segment festivala Odakle zovem, koji počinje 27. i trajaće do 29. juna

Žiri u sastavu Božo Koprivica, Enver Kazaz i Teofil Pančić odabrao je 15 priča, koje su objavljene na stranici www.karver.org.

Za najbolje su proglašene priče “Bajker” Nade Crnogorac, “Priča o dva trogroma” Jefimije Medić, “Srebrni zmaj” Stanislave Nikolić Aras, “Moja majka i Liz Tejlor” Radmile Radosavljević, “Srce srama” Vaska Raičevića, “Upristojiti pticu” Mime Juračak, “Kuhanje” Slađane Perković, “Mi” Milice Đokić - Nikolić, “Skrivene iza lažnih sindroma” Antonele Marušić, “Siromah” Morane Vukmir, “Vampir” Voki Erceg, “Godine katastrofa” Ive Tkalec, “Okrutnost” Jelena Zlatar, “Jučer mi se dogodilo nešto famozno” Marina Giunio. Imena tri ravnopravna dobitnika biće objavljena u petak, u vinskom podrumu Šipčanik.

Međunarodnu književnu nagradu Vranac - Najbolja kratka priča, ustanovili su knjižara Karver i Plantaže sa idejom da je potrebno na nov način promovisati savremeno stvaralaštvo i pokazati potrebu za stvaranjem novih saveza koji podstiču nastajanje umjetničkih djela.

Konkurs je jedan segment festivala Odakle zovem, koji počinje 27. i trajaće do 29. juna. Ovogodišnje izdanje obilježiće proza i poezija turskih autora, te gostovanje značajnih umjetnika regiona

Bonus video: