Dobra Voda: Četiri mladića stradala u bunaru

Prema informacijama iz izvora bliskog istrazi, sva četvorica umrla su od gušenja ugljen-monoksidom
763 pregleda 91 komentar(a)
Ažurirano: 25.06.2013. 07:05h

Četiri mladića stradla su juče oko 15 časova u barskom naselju Dobra Voda, dok su čistili bunar u dvorištu porodične kuće Enka Olevića.

Prema informacijama iz izvora bliskog istrazi, sva četvorica umrla su od gušenja ugljen-monoksidom.

Policija, koja je juče radila uviđaj, identifikovala je trojicu mladića - sina vlasnika kuće, dvadesetosmogodišnjeg Demira Olevića , Milorada Jeknića (18) iz Podgorice i Ejupa Hodžića iz Zenice. Identitet četvrtog mladića, do kasno sinoć, policija nije uspjela da utvrdi.

Sagovornik “Vijesti” iz policije, rekao je sinoć da postoji mogućnost da je četvrti mladić, koji je stradao u bunaru, neko od turista ko je pritekao u pomoć ili Hodžićev zemljak iz Bosne i Hercegovine.

Sagovornik “Vijesti” iz policije, tvrdi da je bunar čistio Hodžić, koji je koristio pumpu sa motornim sagorijevanjem. Izduvni gasovi ugljen-monoksida, uzrok su, kazao je isti izvor, njegovog gušenja.

Prema dostupnim podacima, Olevići su angažovali Hodžića da ispumpa vodu iz starog bunara. Navodno, on je prestao da se odaziva momcima na površini, zbog čega se u bunar spustio muškarac čiji identitet još nije utvrđen, a za njima i Olević, a potom i Jeknić.

Izvor “Vijesti” ispričao je da su, kako se porodična kuća Olevića nalazi blizu plaže, u pomoć navodno priskočili i još neki mladići. Prema toj verziji, jedan od njih je sišao u bunar, ali je odmah izašao i tražio pomoć.

Načelnik barske Službe zaštite Velizar Ćađenović, čiji su vatrogasci izvukli beživotna tijela, ispričao je da su oko 15 sati došli na imanje Olevića, sa policijom i kolima hitne pomoći.

“Naš vatrogasac sa izolacionim aparatom spustio se na dno bunara, nakon što je ugašena pumpa. Čekrkom su izvučena prvo tri tijela kroz uzano okno bunara, a potom je naš vatrogasac, u mulju na dnu bunara, napipao i četvrto tijelo. Pokušana je reanimacija na licu mjesta, nažalost, bez uspjeha”, rekao je Čađenović.

Pojasnio je da je ugljen-monoksid već sa dva odsto koncentracije smrtonosan, jer se direktno veže sa hemoglobinom u krvi.

Uviđaj je obavio dežurni viši tužilac iz Podgorice sa službenicima barske policije.

Beživotna tijela su prebačena u barsku bolnicu, a očekuje se da obdukcija utvrdi tačan razlog smrti

Beživotna tijela su prebačena u barsku bolnicu, a očekuje se da obdukcija utvrdi tačan razlog smrti.

Ovo je jedna od najvećih tragedija u barskom kraju.

Posljednji put, četiri života u jednoj tragediji izgubljena su 13. juna 2004. u stravičnom udesu na pružnom prelazu u naselju Ilino.

Tada su u direktnom sudaru voza i putničkog automobila poginuli Miloje Mijo Mališić (53), poznati kamenorezac iz Bara, njegova supruga Stanislava Sola Mališić (51), službenica Opštine Bar Zorica V. Raković (53) i Nenad Obradović (16), učenik II razreda srednje škole iz Berana.

Galerija

Bonus video: