Bari: Zaplijenjena marihuana na feribotu Sveti Stefan

Italijanska policija procjenjuje da su kriminalne organizacije preprodajom ove količine marihuane na malo mogle zaraditi najmanje jedan milion i 300 hiljada eura
10 komentar(a)
feribot Sveti Stefan, Foto: Anto Baković
feribot Sveti Stefan, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 24.06.2013. 13:38h

Italijanska finansijska policija pronašla je u subotu 136 kilograma marihuane sakrivenih u vozilu koje je stiglo feribotom Sveti Stefan u Bari. Teretni kamion makedonskih tablica je putovao iz Crne Gore za Švajcarsku.

Marihuana je bila raspoređena u 134 paketića sakrivenih u šupljinama između daski kojima je bio popločan pod kamiona, koji je zvanično putovao ka Švajcarskoj prazan. Operacija oduzimanja droge obavljena je uz pomoć karabinjera ćinofila (specijalna jedinica karabinjera koja koristi pse obučene za otkrivanje droge).

Vozač kamiona, 33-godišnji Makedonac čije ime nije objavljeno, trenutno se nalazi u pritvoru u Bariju gdje će odgovarati za međunarodni šverc opojnih supstanci.

Italijanska policija procjenjuje da su kriminalne organizacije preprodajom ove količine marihuane na malo mogle zaraditi najmanje jedan milion i 300 hiljada eura.

Bonus video: