nesreća u platijama

I Suljo Mustafić izvlačio preživjele i tijela stradalih: Te slike će mi ostati cio život u glavi

"Bio sam u koloni koja je nastala nakon što se nesreća dogodila. Ostavio sam suprugu i bebu u automobilu i istrčao da pomognem"
20 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2019. 21:55h

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore i jedan od visokih dužnosnika Bošnjačke stranke (BS) Suljo Mustafić učestvovao je danas u izvlačenju stradalih i povrijeđenih u stravičnoj nesreći koja se oko 17 sati dogodila na magistralnom putu Kolašin-Podgorica, na mostu zvanom Grlo, kod manastira Morača, kada se u kanjon survao rumunski autobus, izvještava novinar agencije Anadolija (AA).

Mutsafić se vraćao sa vikenda sa sjevera Crne Gore, iz mjesta Rožaje. Sa njim su bili supruga i njihova beba.

''Bio sam u koloni koja je nastala nakon što se nesreća dogodila. Ostavio sam suprugu i bebu u automobilu i istrčao da pomognem unesrećenima i ljudima koji su se spuštali konopima u provaliju duboku 30 do 40 metara. U autobusu je bilo više od 50 osoba. Vidio sam da nije bilo djece. Što je najvažnije, nema stradale djece. U pitanju su rumunski državljani. Prema onome što sam vidio, ima najmanje 20 mrtvih. Svako tijelo je prešlo i preko mojih ruku, jer sam bio u redu koji je izvlačio stradale'', govori Mustafić u svojoj ispovijesti za agenciju Anadolija.

Sa mjesta nesreće, Foto: Dragana Šćepanović

Mustafić je novinaru Anadolije ispričao kako prizore užasa koje je vidio neće zaboraviti do kraja života.

''To se ne može opisati. Te slike će mi ostati cijeli život u glavi. Mislim da ni u najužasnijim filmovima ne možete vidjeti takve scene'', govori Mustafić, dodajući da su neki preživjeli putnici sa spasiteljima pokušali razgovarati na ruskom jeziku.

Pojašnjava da nije vidio trenutak kada je autobus sletio sa ceste, ali o uzrocima se već počelo govoriti na mjestu događaja.

''Ili je vozač u krivini zaspao ili je bila skliska cesta, jer je padala kiša malo prije nesreće. Mislim da ni vozač nije preživio'', rekao je Mustafić.

Galerija