Crna Gora ponovo deseta

Postavljena su i tri nacionalna rekorda - Kristijan Matković za mlađe i starije juniore u troskoku i Lidija Todorović na 1.500 metara za mlađe seniore
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.06.2013. 19:59h

Atletska reprezentacija Crne Gore nastup na ekipnom prvenstvu Evrope treće lige u Banjskoj Bistrici završila je na 10. mjestu sa 275 bodova.

Crna Gora je bila 10. i nakon prvog takmičarskog dana, a isti plasman zabilježila je i na prošlogodišnjem takmičenju u Rejkjaviku.

Crnogorski atletičari ostvarili su danas jednu pobjedu, dva puta bili su drugoplasirani, a kao i juče postavili su četiri lična rekorda.

Postavljena su i tri nacionalna rekorda - Kristijan Matković za mlađe i starije juniore u troskoku i Lidija Todorović na 1.500 metara za mlađe seniore.

Trijumfovao je Danijel Furtula u bacanju diska sa rezultatom 56,52 i osvojio maksimalnih 15 bodova.

Pobjednički hitac bio je jedini ispravni, pošto je u ostala tri prestupio.

“Sudijska greška i poništeni hitac u prvoj seriji malo me je poremetio i uticao na konačan rezultat”, rekao je Furtula agenciji MINA.

On sjutra putuje u Mersin, gdje će nastupiti na Mediteranskim igrama.

Crnogorska olimpijka Slađana Perunović bila je druga na 5.000 metara sa rezultatom 16 minuta, 51 sekunda i 99 stotinki.

Bila je druga i juče na tri hiljade, a obje trke izgubila je od Azerbejdžanke Cenge Tsehuneš.

Perunović je kazala da je više nego zadovoljna nastupom u Banskoj Bistrici.

“Nijesam htjela da jurim, imala sam povredu i htjela sam da zadržm drugo mjesto. Drago mi je što sam, kao i juče, 14 bodova donijela reprezentaciji. Čekaju me Mediteranske igre i nastup u polumarartonu, gdje ću pokušati da oborim crnogorski rekord”, kazala je Perunović.

Na 2. mjestu završila je i Marija Vuković u skoku uvis sa 176 centimetara.

“Zadovoljna sam plasmanom, ali ne i rezultatom. Najbitnije je da sam donijela 14 bodova reprezentaciji, žao mi je što nijesam bila bila prva. Nijesam zadovolja visinom, jer znam da mogu mnogo više. Treba samo još kockice da se slože”, kazala je Vuković.

Na petom mjestu završio je Darko Pešić u trci na 110 metara sa preponama sa rezultatom 14,84 sekunde.

Bio je sedmi u skoku s motkom sa preskočenih četiri metra i deset centimetra.

Sa ličnim rekordom Lidija Todorović je bila osma na hiljadu i po metara sa rezultatom četiri minuta, 51 sekunda i 83 stotinke.

Isti plasman ostvarila je i Milica Vukadinović u bacanju kugle sa rezultatom 11,23 metra, Ognjen Kasalica u bacanju koplja bio je deveti

hicem od 54,55 metara, dok su deseto mjesto osvojili Goran Ivanović, Kristijan Matković, Katarina Ćuković i Kristina Dubak.

Ivanović je sa ličnim rekordom bio deseti na 800 metara sa rezultatom minut, 56 sekundi i 75 stotinki, Matković je u troskuku preskočio 14,03 metra, dok je Ćuković na 100 metara sa preponama ostvarila rezultat 17 sekundi i 41 stotinka.

Sa ličnim rekordom Kristina Dubak je bila deseta na 200 metara sa rezultatom 25 sekundi i 61 stotinku.

Njoj je šest stotih djelova seknde falilo za normu za Svjetsko prvenstvo za mlađe juniore.

U bacanju kladiva Sandra Bogavac je osvojila 11. mjesto sa rezultatom 33,26, dok je Šćepan Ćetković bio 12. na 200 metara sa rezultatom 22,64 stotinke.

Isti plasman, uz lični record, ostvario je Dragoljub Koprivica na 3000 metara, sa rezultatom devet minuta, 13 sekundi i 56 stotinki, kao i

Anđela Drobnjak u skoku u dalj, sa rezultatom 4,69 metara.

U disciplini 3000 metara stipl Stojan Vujadinović je osvojio 14. mjesto sa rezultatom deset minuta, 55 sekundi i 38 stotinki.

Ženska štafeta 4X400 metara u sastavu Kristina Dubak, Aleksandra Furtula, Vesna Milović i Slađana Perunović, bila je 12. sa rezultatom četiri minuta, deset sekundi i 82 stotinke.

Muška štafeta, u sastavu Šćepan Ćetković, Dragan Pešić i Milan Nikolić i Stefan Bečanović, osvojila je 11. mjesto sa rezultatom tri minuta, 25 sekundi deset stotinki.

Selektor Osman Erović kazao je da je zadovoljan rezultatom, navodeći da je ponovljen najbolji rezultat i osvojeno najviše bodova do sada.

“Sa jednom od najmlađih ekipa ostvarili smo ovaj rezultat. Dobili smo jednog mladog trkača na srednjim prugama, Gorana Ivanovića. Naša očekivanja opravdali su naši najbolji takmičari Furtula, Pešić, Perunović i Vuković”, rekao je Erović.

Plasman u viši rang izborili su Slovačka sa 531,5 i Letonija sa 484,5 bodova.

Bonus video: