PORAZ OD ČEŠKE

Matijašević: Napad nam je bio izuzetno slab i predvidiv

"Naš napad je bio izuzetno slab, neefikasan, predvidiv, dok su oni igrali jako raznovrsnije", rekao je “Vijestima” Matijašević
54 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Matijašević i ekipa, Foto: Cev.lu
Nikola Matijašević i ekipa, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 22.06.2013. 20:56h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Barselona - Selektor crnogorskih odbojkaša Nikola Matijašević je svjestan da je meč protiv Češke (1:3) bio najslabiji od starta Evropske lige.

"Ogromna razlika je napravljena u kvalitetu njohovog bloka i odbrane. Naš napad je bio izuzetno slab, neefikasan, predvidiv, dok su oni igrali jako raznovrsnije. Jednostavno su dominirali protiv nas, i servisom i prijemom, tako da, praktično, nijesmo imali nijedan elemenat kojim bismo mogli da im pariramo. Prvi set nam je dao neku nadu, ali smo se poslije “utopili”. Da li su i prečeste izmjene učinile svoje, ne znam, međutim, dosta se osjetio umor kod Ćaćića i Vujovića. Hendikep jeste bio što Marković nije mogao da igra, ali mislim da je Gojko Ćuk, možda, i naša najsvjetlija tačka na ovom meču", rekao je “Vijestima” Matijašević.

Sjutrašnji, posljednji rival u Barseloni, je Mađarska, koja je do sada upisala svih pet poraza, od koje je Crna Gora bila bolja u Kečkemetu 3:0…

"Kako takmičenje odmiče, dolazimo, po meni, u sve interesantnije situacije. Protiv Mađarske igramo nakon najslabije partije, protiv protivnika koji nema šta da izgubi. Biće izuzetan test za nas, da vidimo da li možemo 24 sata nakon ovakvog poraza da pružimo mnogo bolju partiju. Pobjeda protiv Španije je bila sjajna, ne treba je zaboraviti, ali bih volio da što prije, ako možemo, zaboravimo poraz od Češke, iako znam da to neće biti odjednom. Možda je meč sa Mađarskom i najveći test, nadam se da će Marković moći da igra, da ćemo biti kompletni, pa ćemo vidjeti", dodao je Matijašević.

Selektor Češke Stjuart Bernard smatra da danas protiv Crne Gore nije bilo lakše nego u Kečkemetu.

"Morali smo puno da se borimo za svaki set, za pobjedu. Crna Gora je igrala veoma dobro u prvom setu, zbog čega nam nij išlo. Međutim, u naredna tri seta smo pronašli našu igru, što nam je omogućilo i da trijumfujemo", rekao je Bernard za "Vijesti".