SELEKTOR ZADOVOLJAN

Matijašević: Pobjeda je najvažnija

"Malo žalimo za one dvije meč lopte, ali vrlo kratko, jer pobjeda je mnogo vrijednija. Da nam je neko prije meča ponudio dva boda, ja bih lično potpisao", kaže Matijašević
70 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Matijašević i ekipa, Foto: Cev.lu
Nikola Matijašević i ekipa, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 21.06.2013. 22:25h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Barselona - Selektor odbojkaša Crne Gore Nikola Matijašević kaže da je, ipak, najvažnija pobjeda protiv Španije (3:2), na startu drugog turnira Evropske lige, koji se održava u Barseloni.

"Prije turnira sam rekao da je za nas svaki dobijen set protiv domaćina itekako važan, kamoli pobjeda, i to u taj-breku. Vidjeli smo liko su oni jaki individualno i u odbrani. Malo žalimo za one dvije meč lopte, ali vrlo kratko, jer pobjeda je mnogo vrijednija. Da nam je neko prije meča ponudio dva boda, ja bih lično potpisao. Mislim da je ovo, ipak, veliki uspjeh. Izuzetno mi je drago da je odličnu rolu imao mladi Balša Radunović, koji je zamijenio Božidara Ćuka, koji fizički nije baš u nekoj prevelikoj formi. Dobili smo, tako, još jednog igrača, iako smo vidjeli da imamo dosta limita, a prilično nam fali Milivojević", rekao je za "Vijesti" Matijašević.

Sjutra (15 časova) je rival Češka, jedini tim koji je nanio poraz našoj selekciji.

"Pobjeda protiv Španije bi trebala da nam donese i motivaciju, koja protiv Španije nakon dobijenog prvog seta i nije bila na nekom visokom nivou, jer smo u drugom setu, koji smo totalno promašili, imali šest-sedam lopti koje su padale i koje su morale da se odbrane. I protiv Češke važi isto, svaki dobijen set je dobar", dodao je Matijašević.

Fernando Benites Munjos, selektor Španije, kazao je da je njegova ekipa "ponovo imala težak meč protiv Crne Gore, kao što je bilo u Mađarskoj".

"Znali smo da je Crna Gora jaka na fizičkom i tehničkom planu, što je dobro za nas, za napredovanje. Međutim, volio bih da smo bolje odigrali peti set", rekao je selektor Španije.