EVROPSKO PRVENSTVO

Džudista Nurković poražen od šampiona

Džudista Ibra, Nurković je napravio kobnu grešku na 35 sekundi do kraja i pao je na ipon
103 pregleda 3 komentar(a)
Arso Milić, Foto: Privatna galerija
Arso Milić, Foto: Privatna galerija
Ažurirano: 27.03.2019. 21:53h

Crnogorska džudo reprezenatcija imala je samo jednog takmičara na otvaranju Evropskog prvenstva za kadete u Talinu, Jusufa Nurkovića, koji nije uspio da uđe u borbu za medalje, ali nije ni razočarao. Prvi od 12 naših reprezenatativaca na trodnevnom takmičenju u Estoniji, Nurković, nije bio miljenik žrijeba kategorije do 60 kilograma, pošto je već u prvoj borbi za rivala imao budućeg šampiona Hidajeta Hejdarova iz Azerbejdžana.

U ravnopravnoj borbi bez poena džudista Ibra je napravio kobnu grešku na 35 sekundi do kraja i pao je na ipon. Ispostavilo se da je Hejdarovu u pet mečeva do zlata jači otpor od Nurkovića pružio samo Jermenac Robert Gabrijelian, koji je u anrednom kolu pao na juko (bacanje).

No, Crna Gora danas ima svoje favorite ka cilju, medalji u Talinu. Prvenstveno u prvorangiranom kadetu u Evropi, Arsu Miliću, koji brani bronzu osvojenu prošle godine na Evropskom prvenstvu za kadete u Baru. U njegovoj kategoriji do 73 kilograma nastupiće i Stefan Stefanović. Danas će na tatami imati priliku da ogroman potencijal dokažu u kategoriji do 66 kilograma Balša Sinanović i Janko Vulović,. Arsova sestra Mirjana Milić i Jovana peković nastupiće u kategoriji do 57 kilograma, a prvakinja Balkana Ivana Šunjević je jedan od favorita za medalju u kategoriji do 63 klilograma.

Takmičenje se u Talinu završava sjutra, kada će na tatami posljednja četvorica naših boraca - Lazar Ćupić (-81 kilogram), Milija Darmanović i Aleksandar Joksimović (-90) i Slobodan Vukić (preko 90 kilograma).