Reković osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva rođaka

Reković je 23. novembra prošle godine, u Prnjavoru kod Plava, ubio rođaka Ragipa Džurlića (48) iz Plava
158 pregleda 0 komentar(a)
Enver Reković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Enver Reković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.06.2013. 11:59h

Enver Reković (57), iz Plava, osuđen je u Višem sudu na jedinstvenu kaznu zatvora od 15 godina i 6 mjeseci zatvora, zbog ubistva rođaka Ragipa Džurlića (48) iz Plava.

Obrazlažući presudu sudinica Gorica Đalović ističe da je Rekoviću ranijom optužnicom bilo stavljeno na teret da je počinio ubistvo iz koristoljublja, ali sud nije prihvatio takvu pravnu kvalifikaciju.

“Zbog okolnosti pod kojim je izvršeno ubistvo utvrđena mu je najduža kazna za to krivično djelo, u trajanju od 15 godina, dok mu je za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava izrečena kazna od 8 mjeseci zatvora”, kazala je Đalović.

Reković je 23. novembra prošle godine, u Prnjavoru kod Plava, ubio rođaka Ragipa Džurlića (48) iz Plava. Reković je istog dana lišen slobode, a kod njega je prilikom hapšenja pronađen pištolj „CZ- TT”, kalibra 7,62 mm, kojim je ubio rođaka.

Tokom postupka Reković je tvrdio da je do obračuna došlo zbog duga, te da nije imao namjeru da ubije Džurlića, već da je pucao iz straha, dok je zamjenica Višeg tužioca isticala da je djelo počinio sa predumišljajem, jer je pucao u potiljak, dok se pokojni Džurličić udaljavao od njega

Bonus video: