Suđenje za ubistvo Luke Popovića: Mnogo se pilo, ali nije bilo tenzija

“Uopšte se ne sjećam ni da sam pritisnuo obarač. Kad sam shvatio šta se desilo, počeo sam da se tresem"
340 pregleda 0 komentar(a)
Jovica Zindović, Foto: Boris Pejović
Jovica Zindović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.06.2013. 20:12h

Svjedočeći u bjelopoljskom Višem sudu, Radenko Petrović izjavio je juče da prije ubistva Luke Popovića, nije bilo nikakve tenzije među društvom u žabljačkom hotelu “Enigma”.

“Naprotiv, bila je vesela atmosfera i pokojnog Luku niko nije ponižavao ni maltretirao”, istakao je Petrović.

Za ubistvo Popovića optužen je Jovica Zindović. On se tereti da je u hotelu “Enigma”, 13. januara s umišljajem ubio sugrađanina iz Pljevalja, jer su tada u sobi 201 ispaljena dva metka - jedan u glavu stradalog, dok je drugi završio u sobnom ormaru.

Konobar tog žabljačkog hotela Neđeljko Abazović, kazao je na sudu da je društvu, u kom su bili Zindović i Popović, tog dana u restoranu odnio pet tura pića, a kasnije još jednu turu u sobu, u kojoj se kasnije dogodilo ubistvo.

I Petrović je, svjedočeći, kazao da se te večeri mnogo pilo.

“Oko 10 sam se vratio u svoju sobu da pratim rezultate utakmica, jer nijesam želio biti sa njima jer su mnogo popili toga dana i nakon četrdesetak minuta otišao sam u restoran kako bi se vidio sa G. R. Kad sam pošao prema restoranu, vrata sobe 201 bila su malo odškrinuta, a unutra je bila tišina i zatekao sam sve njih kako sjede na istom mjestu pognutih glava, a pokojni Luka je ležao na podu okrenut na desni bok i iz glave mu je išla krv. Pitao sam ih šta se desilo, ali niko mi nije odgovorio. Samo je S. Z. glavom pokazao na Jovicu”, rekao je Petrović.

“Uopšte se ne sjećam ni da sam pritisnuo obarač. Kad sam shvatio šta se desilo, počeo sam da se tresem i bio sam u šoku"

Zindović je ranije, tokom iznošenja odbrane, ispričao da je pištolj držao u desnoj ruci i da ga je u jednom trenutku Popović uhvatio za podlakticu desne ruke, kada je pištolj opalio.

“Uopšte se ne sjećam ni da sam pritisnuo obarač. Kad sam shvatio šta se desilo, počeo sam da se tresem i bio sam u šoku", kazao je on tada.

On je negirao optužnicu koja ga tereti da je s umišljajem ubio Popovića, takođe, rekavši da se te večeri mnogo pilo.

“Družili smo se, pili rakiju, bilo je veselo. Kasnije smo prešli na pivo.... otišli smo do sobe. Piće je i tu stizalo i slavlje je nastavljeno, uz opuštenu atmosferu... U jednom tenutku (Luka) čučnuo je ispred mene, vidio sam da je primijetio da mi viri drška od revolvera 'smit i veson'. Zatražio mi ga je i posegnuo rukama da ga uzme, na šta sam se ja malo izmakao i potom sam izvadio pištolj”, ispričao je Zindović tada.

Suđenje se nastavlja 13. septembra.

Bonus video: