NIŠTA OD ODLIČJA:

Klikovac ostala bez medalje

Talentovana članica podgoričkog Vemblija je imala povoljan žrijeb, pa se direktno plasirala u 2. kolo, u kojem je poražena od finalistkinje Mađarice Rite Asodi
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.06.2013. 08:32h

Nakon dva dana Evropskog prvenstva u rvanju za kadete u Baru, poslije kojih su jasnom i očekivanom dominacijom Azerbejdžanaca i Rusa završena takmičenja u slobodnom stilu za kadete, na red su došle i dame.

Kadetkinja u koju je stručni štab polagao nade, Božana Klikovac, dobila je mogućnost da se bori za bronzanu medalju u kategoriji do 65 kilograma.

Talentovana članica podgoričkog Vemblija je imala povoljan žrijeb, pa se direktno plasirala u 2. kolo, u kojem je poražena od finalistkinje Mađarice Rite Asodi.

Rivalka iz Bjelorusije Palina Valkovič je, ipak, u repasažu bila prevelik zalogaj u ovom trenutku i darovita Klikovac je poražena tušem u prvoj rundi.

Na kraju je pionirka Vemblija osvojila 5. mjesto.

"Zadovoljna sam, ali u isto vrijeme i malo razočarana jer sam željela medalju. Ipak, rivalka je očigledno bila znatno iskusnija, što je i potpuno logično. Ovaj rezultat smatram dobrom polaznom osnovom, gledam na njega kao dobru polaznu osnovu da nastavim da radim još više, jače i bolje u narednom periodu, naročito pred Svjetsko prvenstvo koje me očekuje već ove godine", rekla je za „Vijesti” Klikovac.

I u petak se takmičenje nastavlja u prijepodnevnim satima eliminacionim borbama u slobodnom stilu za dame, i finalnim borbama u poslijepodnevnim satima.