19. jula presuda po tužbi Ane Kolarević protiv "Vijesti"

Osim tužbi protiv “Dejli presa” izdavača "Vijesti", Kolarević je tužila i izdavača nedjeljnika "Monitor" i dnevnika “Dan”
130 pregleda 9 komentar(a)
Ana Kolarević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ana Kolarević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.06.2013. 13:54h

Sudija Miodrag Pešić donijeće sljedećeg mjeseca odluku u predmetu po tužbi Ane Kolarević protiv “Vijesti”, zbog povrede časti i ugleda.

Suđenje u tom predmetu završeno je danas, izricanjem završnih riječi. Osim tužbi protiv “Dejli presa” izdavača "Vijesti", Kolarević je tužila i izdavača nedjeljnika "Monitor" i dnevnika “Dan”, od kojih takođe traži obeštećenje od 100.000 eura, zbog pretrpljenih duševnih bolova i povrede časti i ugleda.

Odluka o pomenutom predmetu biće donijeta 19. jula.

Kolarević je tužila izdavača "Vijesti" zbog tekstova u kojima se povezuje s aferom "Telekom".

U spornim tekstovima se, između ostalog, navode izvještaji američkih istražnih organa da je Mađar telekom pri kupovini Telekoma Crne Gore podmitio više crnogorskih zvaničnika sa ukupno 7,35 miliona eura.

Pisano je i da su američki istražitelji došli do podatka da je među njima "advokatica, sestra tada najvišeg vladinog funkcionera", kao i da su dvojica zvaničnika iz uprave tadašnje državne kompanije novac deponovali na lične račune u bankama van Crne Gore.

Đukanović je prvi saopštio da pretpostavlja da se radi o njegovoj sestri, ali da su te optužbe notorna glupost.

Bonus video: