Matijašević:Teže nego u Mađarskoj

Mi smo rivale poznavali prije prvog turnira, oni nas nisu. To je bila naša prednost. U Barseloni će biti drugačije
0 komentar(a)
Nikola Matijašević, Foto: Cev.lu
Nikola Matijašević, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 20.06.2013. 12:29h

Odbojkašku reprezentaciju Crne Gore očekuje težak posao na drugom turniru Evropske lige u Barseloni, jer su, nakon prvog, protivnici upoznali njene kvalitete i slabosti, rekao je selektor reprezentacije Nikola Matijašević.

Crna Gora će sjutra protiv Španije igrati prvu utakmicu drugog turnira Evropske lige za odbojkaše u Barseloni.

Izabranici Matijaševića na prvom turniru u Kečkemetu savladali su Španiju i Mađarsku, dok su poraženi od reprezentacije Češke.

"Mi smo rivale poznavali i prije prvog turnira, oni nas nijesu. To je bila naša velika prednost, i možda i glavni razlog dobrog rezultata, dok će na ovom turniru biti potpuno obrnuta situacija. Mi njihove slabosti znamo, i pokušaćemo da ih iskoristimo, ali i oni nas drugačije gledaju nakon mečeva u Mađarskoj", rekao je Matijašević agenciji MINA.

On je kazao da crnogorsku reprezentaciju, i pored odličnog starta, očekuje teška borba za svaki set.

"Dvije pobjede su došle u pravo vrijeme, ali ne smiju da nas zavaraju da pomislimo da smo favoriti. Svaki meč ćemo pokušati da dobijemo, ali mislim da su i ostale ekipe, prje svih Češka, mnogo jače od nas i detaljno upoznate sa našim slabostima. Svaki dobijeni set za nas predstavja odličan rezultat", rekao je Matijašević.

On je kazao da je zadovoljan atmosferom u ekipi nakon uspješnog nastupa na turniru u Kečkemetu.

"Atmosfera u ekipi je dobra još od okupljanja uoči prvog turnira. Pobjede u Kečkemetu popravile su samopouzdanje, napravljen je veliki uspjeh. Tu prije svega mislim na pobjedu protiv Španije, prvu u međusobnim duelima", rekao je Matijašević.

On je kazao da je crnogorska reprezentacija pred start turnira oslabljena na poziciji primača.

"Na predstojećem turniru nećemo moći da računamo na Aleksandra Milivojevića, koji je zbog povrede koljena ostao u Podgorici. Umjesto njega priključen je libero Rade Papović, tako da ćemo biti oslabljeni na prijemu servisa", rekao je Matijašević.

On je kazao da je nastup korektora Miloša Ćulafića na turniru u Podgorici još neizvjestan.

"On je u Baru na svakodnevnim terapijama. Počinje da trenira sa loptom, ali iako bude mogao da igra u Podgorici, deplasirano je pričati o bilo kakvoj formi. Detaljan uvid u njegovo stanje imaću kada nam se priključi u Podgorici. U ponedjeljak će imati još jednu kontrolu, i tada ćemo vidjeti da li će i koliko moći da pomogne", rekao je Matijašević.

Crna Gora će u drugom klu, koje je na programu u subotu od 15 sati, igrati protiv Češke, dok će dan kasnije u istom terminu igrati protiv Mađarske

Bonus video: