Podgorica: Policija uhapsila osumnjičene za sedam teških krađa

Uhapšeni E.S. (18), rođen u Firenci, nastanjen u Podgorici, i A.P. (18) iz Podgorice, dok se za maloljetnim S.K. (15) traga
0 komentar(a)
Obijanje auta, krađa, lopov, Foto: Shutterstock
Obijanje auta, krađa, lopov, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.06.2013. 10:29h

Podgorička policija uhapsila je E.S. (18), rođenog u Firenci, nastanjenog u Podgorici, i A.P. (18) iz Podgorice osumnjičenih za sedam teških krađa.

Iz Uprave policije je saopšteno da se za maloljetnim S.K. (15) traga.

"Ova tri lica su osumnjičena da su počinila ukupno sedam delikata, s tim što su E.S. i A.P. osumnjičeni da su šest teških krađa počinili zajedno, od kojih je sa njima S.K, kako se sumnja, počinio dvije, dok je A.P. osumnjičen da je sam počinio još jednu tešku krađu", navodi se u saopštenju.

Oni se sumnjiče su od 9. februara do 5. maja krivična djela počinili na način što su više puta provaili u dvorišni i magacinski prostor firme "Batara", koja se nalazi u ulici Slobodana Škerovića, kao i u tri putnička vozila, parkirana u ulici A. Zmajevića u Aerodromskoj.

"Oni su, sumnja se, iz prostora navedene firme otuđili bakarni kabl i drugi elektromaterijal, vrijedan više hiljada eura, dok su iz vozila otuđili novac. Takođe se sumnja da je A.P. iz kladionice "Olimp", na Vrelima Ribničkim, otuđio 500 eura pazara. Sumnja se da su osumnjičena lica otuđeni elektromaterijal prodavali na otpadu sekundarnih sirovina za novčane iznose od više stotina eura", saopšteno je iz policije.

Osumnjičeni E.S. i A.P. su, nakon uzimanja izjave u prostorijama CB Podgorica, predati Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici.

Krivična prijava protiv sva tri osumnjičena lica je procesuirana u redovnom postupku.

Bonus video: