Nova kulturna manifestacija u Budvi: Dani umjetnika

Izložba slika akademskih slikara održavaće se na Trgu slikara u Starom gradu, svake večeri od 21 do 24 časa
2 komentar(a)
Budva, Foto: Anto Baković
Budva, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 19.06.2013. 13:15h

U ambijentu drevnih zidina Starog grada, Turistička organizacija Budve od 24. do 30 juna, kako bi obogatila umjetnički program tokom ljeta, te ujedno afirmisala umjetnike iz Budve,organizuje novu kulturnu manifestaciju "Dani umjetnika Budve".

Prema riječima portparola TO Budve Aleksandre Petković riječ je o novoj manifestaciji u kalendaru TO Budve.

“Potrudili smo da okupimo najistaknutije umjetnike sa prostora Budvanske rivijere i osmislimo što interesantniji likovni,knjizevni,muzički i dječiji program.

Izložba slika akademskih slikara održavaće se na Trgu slikara u Starom gradu, svake večeri od 21 do 24 časa. Književne večeri biće na trgu pjesnika organizovan u 20 časova, u saradnji sa Grad teatrom, dok će u okviru muzičkog programa,l ove manifestacije 27. juna nastupiti na Trg pjesnika klapa" Harmonija", dok će 29. juna na platou ispred Citadele koncert imati grupe iz Budve "Bitter Sweet", "Radio katakomba" i “Stereo ambasada””, najavila je Petković.

Ona je dodala da je pripremljen i dječiji program "Budvanski imaginarijum" koji će biti održan 29. i 30. juna na platou ispred Citadele.

“Dječiji program ima za cilj upoznavanje djece od strane umjetnika sa osnovama slikarstva ,vajarstva, fotografije i grafita. Mališani će radove koje su osmislili uz stručne savjete,imati priliku da izlože i predstave posjetiocima”, najavila je Petković.

Bonus video: