Novine i Vrijeme između šavova u novom terminu

Novine su lokalna priča ispričana na unizverzalni način, sve ono što znamo oni su pretočili u tv seriju. S druge strane dramska serija Vrijeme između šavova pruža nam mogućnost da zavirimo u istoriju i pogledamo priču hrabe krojačice koja je rizikovala svoj život zarad domovine
113 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.07.2018. 09:14h

Ako želite da uzmete predah od klasičnih ljubavnih sapunica a istovremeno da uživate u serijskom programu, onda je vikend pravo vrijeme za vas.

Subotom i nedjeljom od 17.30h na našem programu pratite špansku dramsku seriju Vrijeme između šavova. Serija je adaptacija najprodavanijeg romana Marije Duenjas. Epska priča o hrabroj šnajderici koja je spašavala Španiju od rata. Sira Kiroga je mlada djevojka koja zbog ljubavi napušta rodni Madrid. Ubrzo nakon toga ostaje sama i očajna. Upravo tada kreće njena borba za životom. Posao krojačice otvara joj priliku da se oproba u novim poslovima. Sira Kiroga postaje dio špijunske mreže i upada u mnoge nezgodne situacije, sve kako bi dostavila bitne informacije o Njemcima i njihovim planovima. Radnja serije građanskog smještena je u period nakon španskog rata.

U večernjim satima, nakon Vijesti u pola 7, gledajte hrvatsku seriju Novine. Scenario za ovu seriju napisao je Ivica Đikić, novinar koji je nekoliko godina ranije služio kao glavni urednik riječkog Novog lista.

Serija od 12 nastavaka u režiji Dalibora Matanića prati život i odnose u redakciji jednoga uticajnog dnevnog lista, a govori o uticajima moćnika i političara na medijsku scenu. Radnja se događa u Rijeci, odnosno opisuje život i rad novinara i urednika fiktivnog lista Novine, koji se smatra posljednjim nezavisnim i ozbiljnim listom u Hrvatskoj.

Novine su lokalna priča ispričana na univerzalni način, jasno da je svi shvataju. U seriji nastupa osamdesetak glumaca, a glavne uloge tumače Branka Katić, Trpimir Jurkić, Goran Marković, Olga Pakalović, Dragan Despot, Zijad Gračić, Aleksandar Cvjetković, Edita Karađole, Zdenko Jelčić, Anja Matković, Tihana Lazović i drugi.

Ljubitelje ove serije obradovaće vijest da je u toku snimanje druge sezone koje će imati 11 epizoda. “Imamo nove ljude, nove likove, nove zaplete i više se bacamo na politiku. Ostaje, ipak, naglasak na kritici i analizi nemoći novinarstva u našem društvu koje zna biti korumpirano”, najavljuje reditelj serije Dalibor Matanić.

Na programu Televizije Vijesti , pratite prvu sezonu serije Novine, subotom i nedjeljom u 19.10h .

Galerija

Bonus video: