Potvrđena presuda Vračaru za ubistvo Dudića

Vračar je 30. maja 2010. u Kotoru, s umišljajem, na podmukao način ubio Dudića i pri tom s umišljajem doveo u opasnost život Željka Bojanića
425 pregleda 0 komentar(a)
Fric, Foto: Arhiva Vijesti
Fric, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 19.06.2013. 11:33h

Apelacioni sud je potvrdio kaznu Ivanu Vračaru koji je osuđen na 17 godina i tri mjeseca zatvora za ubistvo Dragana Dudića zvanog Fric i zbog nedozvoljenog držanja oružja, javlja TV Vijesti.

Vračar je 30. maja 2010. u Kotoru, s umišljajem, na podmukao način ubio Dudića i pri tom s umišljajem doveo u opasnost život Željka Bojanića.

Između 12 i 13 časova iz pravca terase kafe-bara “Forca” u Starom gradu u Kotoru, neopaženo sa leđa prišao Dudiću, koji je sjedio na terasi susjednog kafe-bara “Moka”, naoružan sa dva pištolja marke - “CZ 99” i “smit veson”.

Zatim je izvadio iza pojasa pištolj CZ, potom repetirao i ispalio više hitaca prema Dudiću, od kojih su ga dva pogodila, i ranio Bojanića u desnu potkoljenicu.

U optužnici se navodi da je Dudić od povreda preminuo istog dana oko 22 časa.

Vračar je pobjegao kroz glavna vrata Starog grada u pravcu Rive, nakon što je pucao u Dudića.

Vračar je, prema navodima optužnice, izvršio krivično djelo teško ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Bonus video: