Crnogorskim streličarima srebro u Italiji

Naši reprezentativci Nikola Vukčević, Milan Borović i Željko Popović su u konkurenciji 120 streličara iz nekoliko zemalja okruženja u ekipnom plasmanu osvojili srebrnu medalju
96 pregleda 3 komentar(a)
Streličarstvo, Foto: Privatna rhiva
Streličarstvo, Foto: Privatna rhiva
Ažurirano: 19.06.2013. 10:39h

Proteklog vikenda na prestižnom međunarodnom turniru "Amićizija tra i popoli", koji tradicionalno organizuje regija Pulja, crnogorski streličari su nakon solidnog plasmana na Centralnoevropskom kupu ubilježili još jedan uspjeh na međunarodnom nivou.

Naši reprezentativci Nikola Vukčević, Milan Borović i Željko Popović su u konkurenciji 120 streličara iz nekoliko zemalja okruženja u ekipnom plasmanu osvojili srebrnu medalju.

"Velika je čast biti pozvan na turnir koji organizuju naši susjedi, inače aktuelni olimpijski šampioni. Za tu privilegiju smo se izborili realizovanim aktivnostima Streličarskog saveza Crne Gore, mukotrpnim treninzima i naravno rezultatima. Italijani su bili fantastišni domaćini i nadam se da ćemo ubrzo imati priliku da ih na isti način dočekamo na nekom domaćem turniru", rekao je Željko Popović, v.d. predsjednika SSCG.

Takođe, ovo je bila dobra prilika da strijelci steknu dodatna iskustva pred nastup na Mediteranskim igrama koje će se održati u Mersinu.

Tamo će nastupiti Nikola Vukčević, Jefto Bjelica i Pavle Radević, od kojih se očekuje dobar plasman nakon zimskih priprema koje su obavljene pod stručnim nadzorom najboljih italijanskih trenera u Torinu.

To će biti i prvi nastup crnogorskih streličara na Mediteranskim igrama.

Bonus video: