Mladić iz Sarajeva se utopio u Budvi

Dragan Erić (29) je sa društvom proslavljao rođendan brata, kada je predložio da svi odu na noćno kupanje. Iako su svi odbili tu ideju, Dragan je sam zaplivao
10 komentar(a)
Budva, Foto: Arhiva "Vijesti"
Budva, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 18.06.2013. 17:37h

Državljanin Bosne i Hercegovine Dragan Erić (29), udavio se 17. juna, pola sata prije ponoći, u moru nedaleko od restorana "La Bocca" na Slovenskoj plaži, nakon što mu je pozlilo dok se kupao.

Kako je „Vijestima“ rečeno u policiji, Erić je sa društvom proslavaljao rođendan mlađeg brata, koji je kao sezonski radnik zaposlen u jednom od obližnjih restorana na Slovenskoj obali.

Nakon što je završio posao na plaži Jaz, gdje se zaposlio, Dragan se preksinoć uputio ka Budvi, do svoga brata.

Ubrzo se, prema istim informacijama, okupilo društvo i počeli su da proslavljaju. Erić je predložio noćno kupanje, iako su ga navodno svi iz društva pozivali da to ne čini.

“Nakon što je društvo odbilo Draganovu ideju, on je uskočio u hladno more i otplivao desetak metara od obale. Ubrzo nakon toga, Dragan se više nije odazivao na pozive društva”, saopšteno je “Vijestima” iz izvora bliskog istrazi.

Muškarci iz tog društva ispričali su da su potom ušli u more i počeli potragu za njim - naišli su na tijelo koje pluta i ubrzo ga iznijeli na obalu.

Pozvali su hitnu pomoć, Erić je transportovan za kotorsku bolnicu, gdje je ljekarskoj ekipi preostalo jedino da konstatuje smrt.

Istragu vodu zamjenik višeg državnog tužioca Veljko Rutović, koji je naložio obdukciju tijela nastradalog muškarca.

Bonus video: