Ljekari se nadaju da će Olivera Barović izaći iz kome

"To je mlad organizam i trebalo bi da sve bude kako želimo, te se nadamo da će prevazići ovo stanje i da će se oporaviti”
1135 pregleda 49 komentar(a)
Ažurirano: 18.06.2013. 08:51h

Podgoričanka Olivera-Biba Barović (31) i dalje je u komi i na aparatima Odjeljenja Intenzivne njege Kliničkog centra, ali ljekari smatraju da ima pomaka u njenom oporavku.

Direktor Odjeljenja intenzivnje njege KC-a dr Zoran Jovančević kazao je “Vijestima” da je oko 15 časova pogledao djevojku i naglasio da se nada da će izaći iz kome.

“Trenutno stanje je stabilno i zadovoljava, a svi se nadamo da će uspjeti da izađe iz kome. To je mlad organizam i trebalo bi da sve bude kako želimo, te se nadamo da će prevazići ovo stanje i da će se oporaviti”, kazao je dr Jovančević, koji je dodao da je gledao i teže povrede sa dobrim ishodom.

On je naveo da Barovićeva ima nagnječenja mozga u potiljačnom dijelu glave, ali i hemoragije u tom dijelu, kao i nagnječenja pluća.

Osim tih teških povreda mekih tkiva vitalnih organa ljekari su konstatovali i povredu lakta, ali u ovom trenutku ta ozljeda nije zabrinjavajuća za konzilijum Kliničkog centra.

“Trenutno stanje je stabilno i zadovoljava, a svi se nadamo da će uspjeti da izađe iz kome. To je mlad organizam i trebalo bi da sve bude kako želimo, te se nadamo da će prevazići ovo stanje i da će se oporaviti”, kazao je dr Zoran Jovančević

Olivera Barović, kćerka biznismena Veselina Barovića, teško je povrijeđena u udesu, koji se u nedjelju veče oko 20, 30 časova dogodio na Svetom Stefanu kada je pala sa motora Budvanina Nikole Radunovića (19).

Na glavnoj svetostefanskoj raskrsnici došlo je do silovitog udara Radunovićevog motora i automobila BMW(BD AM 683), kojim je upravljao mještanin Nikola Grloman.

Usljed udara djevojka, koja na glavi nije imala kacigu, preletjela je automobil i pala na asfalt i tako zadobila teške povrede glave i pluća...

U prvi mah se vjerovalo da povrede nijesu toliko teške jer je Barovićeva bila svjesna, ali je nešto kasnije došlo do pogoršanja njenog stanja u kotorskoj bolnici. Sa stadiona Lugovi ona je helikopterom oko 22,45 časova dopremljena na liječenje u podgorički Klinički centar gdje je smještena na Odjeljenje intenzivne njege.

Barovićeva je tokom dana bila sa prijateljicama u Budvi, a oko 20 časova odlučila je da je Radunović motorom preveze do porodične kuće u Perazića dolu.

Bonus video: