Matijašević: Pobjeda protiv Španije je velika stvar

"Sjajno je vidjeti ovako motivisanu reprezentaciju, koja je pokazala mnogo kvaliteta i tokom priprema, a onda se to pretočilo i na terenu u Mađarskoj", dodao je Matijašević
71 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Matijašević, Foto: Cev.lu
Nikola Matijašević, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 17.06.2013. 22:27h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Kečkemet - Selektor Nikola Matijašević bio je vidno zadovoljan nakon meča sa Špancima, kazavši „da je ovo pobjeda cijele ekipe, jer su u tri dana svi igrali i pružili, manje-više ono što se od njih očekivalo“.

"Bilo je pitanje kako će ekipa reagovati bez Milivojevića, jer to četvrti starter koji fali u odnosu nas Skoplje. Međutim, dobili smo ohrabrujuće činjenice, dokaze koliko može ekipa. Vidi se da fali iskustva, u trećem setu protiv Španaca smo protivniku od šest poena mi pet poklonili, ali ima vremena da kroz naredna tri turnira steknemo to iskustvo", rekao je „Vijestima“ Matijašević.

Matijašević je potencirao da je servis bio dobar, ali da je Crna Gora i iskoristila svoje prednosti u odnosu na rivala.

"Igračima sam prije utakmice rekao da mi protiv Španaca moramo da dominiramo fizički. Njihov korektor je visok „svega“ 194, sa klupe je ušao rezervni primač Ruiz, koji je jako nizak (178 cm), njihovi primači i srednjaci su niži od naših, pa bi bilo logično da, kada je najteže, fizički, a onda i psihički dominiramo protiv protivnika. Mislim da će to biti naša prednost i ubuduće protiv takvih ekipa. Oni su pokušali izmjenama nešto da promijene, ali smo vidjeli da nemaju tako kvalitetne izmjene, pa smo zasluženo pobijedili. Ovo nije bila laka, niti „normalna“ pobjeda, za nas je to velika stvar, pogotovo nakon onakvih igara, ponašanja i slučajeva koji su se desili u Skoplju. Sjajno je vidjeti ovako motivisanu reprezentaciju, koja je pokazala mnogo kvaliteta i tokom priprema, a onda se to pretočilo i na terenu u Mađarskoj", dodao je Matijašević.

Fernando Benites Munjos, selektor Španij, kazao je da je znao "da je Crna Gora tehnički jaka ekipa, veoma dobra na servisu i napadu".

"Pokušali smo sve što smo mogli, ali u prva dva seta nijesmo mogli da kontrolišemo njihov servis, imali smo problema sa prijemu. Od trećeg seta smo popravili igru, ali nijesmo uspjeli da do kraja da serviramo kako možemo. Sve u svemu, rezultat je pošten, Crna Gora je više nego zasluženo pobijedila", rekao je Munjos.

Bonus video: