Stanje Olivere Bibe Barović nepromijenjeno: Djevojka i dalje u komi

Sinoć oko 00.30 časova "Vijestima" je iz KC saopšteno da Barovićeva ima teške povrede mozga i grudnog koša, te da diše uz pomoć respiratora
3010 pregleda 8 komentar(a)
Olivera Barović, Foto: Vesko Belojević
Olivera Barović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 17.06.2013. 10:35h

Stanje Podgoričanke Olivere Bibe Barović (31) je nepromijenjeno i ona je i dalje u komi, javlja TV Vijesti.

Barović je sinoć zadobila teške tjelesne povrede i helikopterom sa stadiona Lugovi u Budvi hitno je prebačena u Klinički centar, nakon što je u udesu, koji se dogodio oko 20.30 časova na Svetom Stefanu, pala sa motora.

Sinoć oko 00.30 časova "Vijestima" je iz KC saopšteno da Barovićeva ima teške povrede mozga i grudnog koša, te da diše uz pomoć respiratora.

Uslijed udara djevojka, koja, kako je "Vijestima" potvrđeno, na glavi nije imala kacigu, preletjela je automobil i pala na asfaltnu podlogu, zadobivši teške povrede glave i trupa

Udes se dogodio na svetostefanskoj raskrsnici, kada je motor, skrećući iz pravca Budve ka Petrovcu, munjevito udario u BMW, koji se iz naselja Sveti Stefan uključivao na Jadransku magistralu.

Uslijed udara djevojka, koja, kako je "Vijestima" potvrđeno, na glavi nije imala kacigu, preletjela je automobil i pala na asfaltnu podlogu, zadobivši teške povrede glave i trupa. Oba vozača prošla su bez povreda.

Ekipa Hitne pomoći odmah je teško povrijeđenu Barovićevu transportovala u kotorsku Opštu bolnicu. Iako se na prvi mah činilo da nije riječ o ozbiljnim povredama, jer je bila potpuno svjesna, iznenada je došlo do pogošanja stanja i djevojka je pala u komu.

Ljekarski konzilijum odmah je donio odluku da se povrijeđena djevojka transportuje u podgorički Kilinički centar. Angažovan je i helikopter, koji je oko 22.30 časova sletio na stadion Lugovi, gdje je kolima iz kotorske bolnice dovezena Barovićeva. Teško povrijeđena djevojka dopremljena je petnaestak minuta kasnije u Podgoricu, gdje je ispred zgrade KC-a čekalo više desetina članova porodice i prijatelja.

Uviđaj je na licu mjesta, uz aisistenciju budvanske policije, izvršila zamjenica osnovnog tužioca iz Kotora Tanja Čolan-Deretić.

Bonus video: