Podgoričani često rade epilaciju i žele brze rezultate u teretanama

Muškarci se odlučuju i za sve popularniju kavitaciju, te su u gradskim salonima ljepote pripadnici jačeg pola sve češće mušterije
329 pregleda 74 komentar(a)
Ažurirano: 17.06.2013. 07:34h

Mnogi Podgoričani ovih dana ulažu i posljednji atom snage ne bi li makar malo promijenili oblik tijela i sa ponosom obukli kupaće kostime.

To najbolje potvrđuju gužve u gradskim salonima ljepote, teretanama i stazama za rekreaciju počele prošlog mjeseca, a gdje je posljednjih dana prava sreća ugrabiti termin.

Sa parolom da “dlakavi muškarci nisu više u modi, niti su dlake sinonim muškosti”, kako kaže vlasnica salona “Estebel” Sloba Bubanja, u posljednje vrijeme posjećuje ih mnogo Podgoričana kako bi uradili tretman trajne epilacije.

“E tu su popuno izjednačeni i žene i muškarci, to je sada hit, naglasila je Bubanja.

Interesantno je i da se upravo muškarci odlučuju za sve popularniju kavitaciju, te su u gradskim salonima ljepote pripadnici jačeg pola sve češće mušterije.

“Veliki broj muškaraca posjećuje naš salon zbog kavitacije, jer se sa jednim tretmanom skida četiri centimetra obima struka”, potvrdila je vlasnica beauty centra.

A sugrađanke mjesec pred more, kako objašnjava, ne preskaču da urade po jednu seriju anticelulit masaža, za koji moraju izdvojiti oko 30 tak eura pa naviše, a one koje su se malo više opustile odlučuju se za tretman skidanja masnih naslaga.

Djevojke se uglavnom aktiviraju pred početak ljeta, Foto: Luka Zeković

“Dame koje žele da pripreme kožu lica za vrelo ljeto, posljednjih dana sve češće posjećuju “Estebel” kako bi se podvrgle tretmanima hidratacije lica. To zaista svim toplo preporučujem, za razliku od solarijuma, čiji sam veliki protivnik zbog posljedica koje ostavlja na kožu”, naglasila je Bubanja.

Posljednjih dana usijani su i telefoni u kozmetičko-frizerskom salonu “Ne-la s”, koji Podgoričanke uglavnom zovu da zakažu hitnu depilaciju, pedikir ili manikir.

“To je godinama isto, kozmetički salon najposjećniji je ljeti. Žene užurbano rade pedikir, koji u našem salonu naplaćujemo 12 eura. Depilacija je od pet do 15 eura, a manikir osam”, kazala je vlasnica salona Danijela Vučić.

Podgoričanke se, prema njenim riječima, sve češće odlučuju za stavljanje trajnog laka na nokte, za koji su spremne da izdvoje od deset do 15 eura.

“U frizerskom salonu najviše se traži sve popularnije ombre sjenčenje kose, ali i uvijek aktuelna feniranja, naglasila je Danijela.

Redovni posjetioci teretana nisu oduševljeni gužvama

To što su se lampice u glavama kampanjaca upalile kasno, ne oduševljava redovne posjetioce teretana i salona, ali se moraju pomiriti sa novonastalom situacijom – svi žele da na plaži izgledaju besprekorno.

To najbolje razumije Mirko Krunić, profesor fizičke kulture i fitnes trener, koji ističe da za mnoge pripadnice ljepšeg pola dolazak ljeta ne podsjeća samo na more i sunčanje već i na obavezu redukcije težine i oblikovanja mišića.

“Većina djevojaka upravo u ovom periodu započinje sa sportsko-rekreativnim aktivnostima kako bi doveli fizički izgled u zadovoljavajuće stanje. Nažalost, o rezultatima rada moguće je govoriti tek nakon 12 nedjelja. U ovom periodu moguće je izgubiti nekoliko kilograma viška i zategnuti kritične dijelove tijela poput gluteus, butina, kukova i ruku”, ističe Krunić.

Rezultati i za mjesec

Kako se djevojke uglavnom aktiviraju pred sami početak ljeta, Krunić upozorava da “četiri nedjelje rada mogu biti iscrpljujuće i naporne”.

“Ali, i za mjesec dana uz ozbiljan rad, trud, promjenu navika u ishrani i redukciju alkohola, duvana i stresa djevojke mogu postići određene rezultate”, smatra on.

Ključni faktor u postizanju rezultata predstavlja pravilna ishrana. Kombinacija raznovrsnih namirnica, umjerena ishrana i pravilan raspored u pet obroka su osnova pravilne ishrane

Djevojke, kako kaže, uglavnom žele zategnuti zadnjicu, butine i stomak ali i riješiti se viška kilograma.

Ključni faktor u postizanju rezultata predstavlja pravilna ishrana. Kombinacija raznovrsnih namirnica, umjerena ishrana i pravilan raspored u pet obroka su osnova pravilne ishrane.

“Nekima na početku može biti suviše naporno uključiti se u grupne treninge pa često su neredovni i nerijetko odustaju. Lični treneri su najbolji izbor ukoliko želite postignuti rezultate. Uz trenera, možete povećati samopouzdanje, motivaciju, promijeniti stavove u vezi sa zdravljem i usvojiti navike u ishrani i redovnoj fizičkoj aktivnosti, preporučio je Krunić.

Prirodno do smanjenja težine

Krunić upozorava da je u porastu i kupovina proizvoda koji navodno pomažu u redukciji težine, takozvani sagorijevači masti, čajevi, kafe i slično, a za koje smatra da je, u većini slučajeva, samo u pitanju dobar marketing.

“Svaka osoba može dovesti svoju liniju na zadovoljavajući nivo bez upotrebe neprovjerenih sumnjivih proizvoda”, tvrdi fitnes trener.

Podgoričani nerealni

Zaposleni u gradskim teretanama, kako su kazali “Vijestima” kampanjašima prvo toplo preporuče da se prije nego što prionu na trening, savjetuju sa stručnim licem koje će im preporučti određenu kombinaciju vježbi od kojih ćete imati stvarne koristi.

"Prvo što moraju znati svi je da tiijelo može napredovati onom brzinom kojom može, a ne onom kojom bi to željeli. To teško možemo Podgoričanima da utuvimo u glavu”, našalio se vlasnik jedne gradske teretane.

Bonus video: