Matijašević: Šteta, mogli smo barem do boda

"Mislim da ne možemo biti potpuno nezadovoljni, mislim da je borbenost postojala. Mislim da smo za razliku od nekih ranijih poraza ovoga puta „skupo prodali kožu", rekao je Matijašević
98 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.06.2013. 18:58h

Selektor Crne Gore Nikola Matijašević kazao je da je velika šteta što njegova ekipe nije uzela barem bod iz ovog meča.

"Mislim da je prelomni momenat bio treći set, u kojem nijesmo iskoristili dvije set lopte. Možda smo platili danak neiskustvu, govorim o Božu Ćuku, Strugaru, Babiću, pa i Ćaćiću. Sa druge strane, dobro je da smo vidjeli da i protiv tako ozbiljne ekipe nije ništa nemoguće. Mislim da je prevagu napravili njihov servis i prijem. Imali su nekoliko serija na servisu Tihačeka i Linca. Nemamo još dovoljno iskustva da znam da riješimo teške momente. Kada igramo dobro, onda to stvarno lijepo izgleda".

"Mislim da smo danas i taktički dosta loše igrali u napadu, puno smo napadali iz zone četiri, gdje oni imau sjajno organizovan blok. Signalizirao sam to, ali očito to nijesmo mogli da promijenimo. Sigurno da ni našim tehničarima nije bilo lako, prijem nam je bio slabiji. Nijesmo igrali dosta kroz sredinu, pa da „navučemo“ blok, pa da oslobodimo krajeve. Ali, mislim da ne možemo biti potpuno nezadovoljni, mislim da je borbenost postojala. Mislim da smo za razliku od nekih ranijih poraza ovoga puta „skupo prodali kožu", rekao je „Vijestima“ Matijašević.

Šta očekujete protiv Španije u posljednjem kolu?

"To je, sigurno, najteži meč na turniru, iz mnogo razloga. Mislim da Španija ima još bolji servis nego Češka, biće jako teško. Mi smo prva dva meča igrali sa dosta svježine, dosta elana, na volju. Pitam se da li će tako biti i trećeg dana turnira, a i vrućina je velika".

"To će biti sjajan test za ekipu da se vidi da li ima dovoljno mentalne snage nakon poraza, sa umorom u nogama, protiv ekipe koja je jako temperamentna, i koja nam sigurno ništa neće dati. Poznati su kao veliki takmaci, igraju dosta brzo, skočni su, i jedva čekam da vidim kako ćemo izgledati protiv njih", dodao je Matijašević.

Selektor Češke Stjuart Bernard kazao je da su oba tima tokom meča imala i dobre i lope trenutke.

""Mi smo se mučili jedno vrijeme bez našeg pravog servisa. Kad god smo servirali kako treba uspijevali smo da se vratimo iz minusa, i onda smo mogli blokom da kontrolišemo protivnika. Mislim da je to presudilo u ovom meču. Za nas je svaka utakmica u Evropskoj ligi teška, imamo neke nove igrače u timu, koji nemaju međunarodnog iskustva, tako da moraju još da uče", rekao je za "Vijesti" Bernard.

Galerija

Bonus video: