Pantović stigao u Bar u isto vrijeme kad i najave o likvidaciji Đurovića

Motor je bio parkiran tridesetak metara od kafea u koji Đurović navodno često svraća
591 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.06.2013. 17:17h

Nikšićanin Veselin Pantović (33) kojeg je barska policija uhapsila zbog sumnje da je planirao ubistvo Baranina Luke Đurovića, juče je, nakon saslušanja kod sudije, sproveden u Istražni zatvor.

Njemu je sutkinja za istrage Osnovnog suda u Baru Ljiljana Joković odredila pritvor do 30 dana.

Pantović će za sada odgovarati samo zbog falsifikovanja dokumenata i nedozvoljenog držanja oružja, a istraga će utvrditi zašto je, pored velike količine eksploziva i oružja, kod sebe imao i fotografiju Đurovića.

Nikšićanin je osam dana prije hapšenja stigao u Bar. Inspektorima iz tog grada, istovremeno sa njim stigle su i informacije o mogućoj Đurovićevoj likvidacijii. Zbog toga je policija pratila Pantovića i uhapsila ga u četvrtak oko 21.20 časova.

Nakon hapšenja, pretresom njegovog motocikla, pronađene su dvije eksplozivne naprave, pištolj, prigušivač, dvije detonirajuće kapisle, okvir sa sedam metaka.

U dvije eksplozivne naprave bilo je 900 grama plastičnog eksploziva, a prema tvrdnjama iz policije, jake su razorne moći i mogle bi da unište čitav blok zgrada.

Motor je bio parkiran tridesetak metara od kafea u koji Đurović navodno često svraća.

Iz Uprave policije saopšteno je da inspektori na osnovu konkretnih operativnih saznanja i imajući u vidu količinu i karakteristike eksploziva i oružja pronađenog u Pantovićevom motociklu, utvrđuju njegove namjere da ih upotrijebi u krivičnom dijelu protiv života i tijela.

Pantović se jedanaest godina, rečeno je “Vijestima” u policiji, pod lažnim imenima skrivao u BiH, Srbiji, Makedoniji, Bugarskoj i na Kosovu, a nakon što je u Podgorici osuđen na sedam godina zatvora zbog krijumčarenja droge, ali tu kaznu nije odležao.

Đurović se godinama u medijima pominje kao desna ruka Beograđanina Luke Bojovića, koji je uhapšen u Španiji. Pripisuje mu se nekoliko likvidacija širom regiona.

U “bijeloj knjizi” ili dokumentu OCTA - Procjena opasnosti od organizovanog kriminala u Crnoj Gori piše da je klan koji vodi Đurović u Baru po hijerarhijskom uređenju, broju članova, vezama u inostranstvu ali i finansijskoj moći najorganizovaniji i najjači.

Galerija

Bonus video: