selektor odbojkaša

Matijašević: Pobjeda za predsjednika Saveza, prevagnula je naša kolektivna želja

"Pobjedu je donijelo 11 igrača, mislim da je to napravilo razliku", rekao je selektor crnogorskih odbojkaša
7 komentar(a)
Nikola Matijašević, Foto: Cev.lu
Nikola Matijašević, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 15.06.2013. 21:57h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Kečkemet - Selektor Crne Gore je današnju pobjedu u Kečkemetu pobjedu protiv Mađarske (3:0), na startu Evropske lige, posvetio predsjedniku Saveza Cvetku Pajkoviću, koji je, kako kaže, “stao iza ekipe, iza reprezentacije kad je bilo najviše problema”.

“Mislim da je razliku napravila naša kolektivna želja. Meč smo počeli sa tri nova igrača u postavi, u suštini sa mladim timom. Jako je interesantna bila igra Babića, koji prvi put igra na poziciji korektora, takođe i Božidara Ćuka. Vrlo zrelo su igrali Šuljagić, Vujović i Marković. Pobjedu je donijelo 11 igrača, mislim da je to napravilo razliku. Mađari sigurno imaju boljeg korektora, imaju odličnog dizača, kao i primača servisa, koji je potpisao sa Fridrihshafen, jedan od najboljih klubova u Evropi”, kaže za “Vijesti” Matijašević.

Selektor Crne Gore ističe da je i “prevagnula i želja njegovih izabranika”.

“Bili smo i dobro organizovani. U Skoplju nam je falila ta igra blok – odbrana, a danas smo dosta lopti blokom ublažili, izblokirali, i mislim da je protivnika to natjeralo da „pucaju“ lopte u aut. Oni su napravili više grešaka od nas. Ovo je, ponavljam timska pobjeda”, dodaje Matijašević.

Crna Gora sjutra igra protiv Češke, koja je na startu bila bolja od Španije. Matijašević ostaje pri ranijoj ocjeni da su Česi prvi favorit grupe.

“Mislim da su Česi u ovom trenutku dosta jači od nas, iako im fali nekoliko igrača. Tehničar Tihaček je sa Rešovijom dva puta bio prvak Poljske, mislim da je među najboljim i najskupljim tehničarima u Evropi. Mislim da ne možemo mnogo da se poredimo sa njima. Ali, ko je mogao da sanja da će rukometaši Crne Gore savladati Njemačku? Mislim da je bila veća razlika između njih nego što je između nas i Češke, pa ako budemo pametni i dobri ustrojeni, možda napravimo i iznenađenje”, zaključio je Matijašević.

Georgi Demeter, selektor Mađarske, je čestitao Crnoj Gori na pobjedi.

“Igrala je veoma dobro, veoma su bili koncentrisani na utakmicu, za razliku od nas. Napravili smo mnogo grešaka, čak 25, što je previše. Sa takvim učinkom bilo je nemoguće da pobijedimo. Borili smo se u trećem setu, ali to nije bilo dovoljno protiv ipak iskusnijeg tima”, rekao je Demeter za “Vijesti”.