Mladi crnogorski džudisti krenuli po medalje

Crnogorska džudo selekcija krenula je sinoć ka Talinu, gdje će se od 21. do 23. juna održati Evropsko prvenstvo za kadete
67 pregleda 1 komentar(a)
Zoran Prelević, Milenijum, Foto: Savo Prelević
Zoran Prelević, Milenijum, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.06.2013. 14:26h

Crnogorska džudo selekcija krenula je sinoć ka Talinu, gdje će se od 21. do 23. juna održati Evropsko prvenstvo za kadete.

Treneri Zdravko Milić, Omer Nurković i braća Zoran i Bogoljub Prelević su se nakon tri sedmice priprema u SC „Milenijum” u Podgorici, odlučili za 12 reprezentativaca.

Iz Milenijuma, Ivana Šunjević (-63 kilograma), Lazar Ćupić (-81), Milija Darmanović i Aleksandar Joksimović (-90).

DžK „Nenad Sinanović” je dao trojicu džudista: Balša Sinanović (-66), Stefan Stefanović (-73), Slobodan Vukić (preko 90).

DžK „Arso Milić” predstavljaju: Arso Milić (-73), Mirjana Milić (-57) i Janko Vulović (-66), a spisak zaključuju Jovana Peković (-57, Akademik) i Jusuf Nurković (-60, Ibar).

"Prošle godine u Baru je samo Arso Milić osvojio bronzanu medalju a ove godine je najbolje rangirani kadet u Evropi. U međuvremenu su njegova sestra Mirjana, potom Balša Sinanović i Ivana Šunjević osvajali brojne medalje na evropskim kupovima, a Šunjević je i aktuelna prvakinja Balkana. I drugi kadeti su talentovani i spremni. Zato su i naša očekivanja neuporedivo veća, a svi takmičari su prošli sjajne pripreme. Tokom priprema u SC „Milenijum”, dolazili su i treneri Akademika, sa najboljim našim džudistom Srđanom Mrvaljevićem koji je odradio trening sa kadetskim reprezentativcima", kazao je Zoran Prelević, reprezentativni i trener Milenijuma.

Bonus video: