Odbojkaši stigli u Kečkemet, Milivojević pod znakom pitanja za Mađarsku

“Jako je bolno prilikom skoka, koljeno me boli, ne znam hoću li moći da igram”, rekao nam je Milivojević.
0 komentar(a)
Milivojević i Marković, Foto: Cev.lu
Milivojević i Marković, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 14.06.2013. 22:26h

Crnogorska muška odbojkaška reprezentacija se danas oko 15 časova doputovala u sunčani Kečkemet, grad u srednjem dijelu Mađarske sa oko 115 hiljada stanovnika, tačno na pola puta između Segedina i Budimpešte (oba grada su južno i sjeverno udaljena tačno po 86 kilometara).

Kečkemet će od sjutra do ponedjeljka biti domaćin prvog od četiri turnira grupe Evropske lige, u kojoj su još Mađarska, Španija i Češka.

Ekipa je krenula iz Budve, gdje se pripremala proteklih 20-ak dana, a put preko Tivta, Beograda do Kečkemeta je trajao duže od planiranog, i zbog toga što je organizator promijenio hotel u kojem su smještene ekipe, a da o tome nije obavijestio OSCG (barem u savezu tvrde da tu informaciju nijesu dobili).

Zbog toga je ekipe imala tek vremena da ruča, i odmah krene na trening u dvoranu „Ištvan Mesi” (kapaciteta 1.408 mjesta), koja je renovirana 2006. godine.

Zbog produženog puta i kašnjenja u dolasku, Matijaševićevi izabranici sinoć nisu trenirali šest na šest, već su vježbali pojedinačne elemente - smeč, prijem, blok i servis.

Svi su izdržali trening, ali je bilo evidentno da primač Aleksandar Milivojević nije 100 odsto spreman i nije sigurno da će sjutra moći da igra zbog problema sa lijevim koljenom.

“Jako je bolno prilikom skoka, koljeno me boli, ne znam hoću li moći da igram”, rekao nam je Milivojević.

Ako Milivojević ne bude spreman, u seniorskom timu će debitovati Božidar Ćuk.

“Božidar je budućnost crnogorske odbojke, ima izuzetan potencijal i stvarno jedva čekam da vidim kako će to izgledati na terenu”, kazao je Matijašević.

Milivojević je dodao da Crnu Goru “čeka nam jedno jako takmičenje”.

“Mađarska djeluje kao ozbiljna ekipa. Međutim, nama nije u prvom planu kakav ćemo plasman da ostvarimo. Bitno nam je da popravimo igru koju smo prikazali u Makedoniji, da što bolje izgledamo kao ekipa i da se što više borimo za svaku loptu, svaki poen. Nadam se da ćemo uz takav pristup igri doći i koja pobjeda. Trenirali smo dobro, pa se nadam da ćemo nešto napraviti”, dodao je Milivojević.

Bonus video: