Crnogorska i albanska policija će jače sarađivati tokom sezone

Protokol podrazumjeva upućivanje policijskih službenika iz Albanije na rad u Crnu Goru. Policajci iz Albanije će sa crnogorskim kolegama patrolirati na primorju
0 komentar(a)
Potpisivanje, Foto: Uprava policije
Potpisivanje, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 14.06.2013. 15:15h

Direktori policije Crne Gore i Albanije, Slavko Stojanović i Hisni Burgaj, potpisali su danas u Skadru Protokol o saradnji tokom ljetnje turističke sezone.

Protokol podrazumjeva upućivanje policijskih službenika iz Albanije na rad u Crnu Goru. Policajci iz Albanije će sa crnogorskim kolegama patrolirati na primorju.

Stojanović je sa saradnicima u zvaničnoj posjeti Albaniji.

Iz Uprave policije piše da je na sastanku Stojanovića i Burgaja ocijenjeno da je dosadašnja saradnja policija Crne Gore i Albanije veoma kvalitetna i profesionalna, ali da uvijek ima prostora za njeno unaprjeđenje.

“Dosadašnje zajedničke policijske akcije dvije države rezultirale su presijecanjem kanala krijumčarenja narkotika, a buduća saradnja će, osim na oblast suzbijanja krijumčarenja opojnih droga, biti fokusirana i na druge oblike organizovanog kriminala, prekogranični i transnacionalni kriminal, trgovinu oružjem, ilegalne migracije..”, piše u saopštenju.

Istaknuto je da je zajednički granični prelaz Sukobin – Murićani projekat koji se uspješno odvija i koji može biti primjer saradnje policijama regiona

Sastanku u Skadru prisustvovali su i pomoćnik direktora Uprave policije Nikola Janjušević, v.d. rukovodilac Sektora kriminalističke policije Saša Milić, kao i saradnice direktora Tamara Popović i Eleonora Lucaj. Sastanku je prisustvovao i ambasador Crne Gore u Albaniji Ferhat Dinoša.

Bonus video: