Uhapšen Nikšićanin Veselin Pantović zbog planiranja ubistva Luke Đurovića

U akciji je učestvovala i antiteroristička jedinica a kod uhapšenog je pronađena velika količina eksploziva
993 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.06.2013. 14:28h

Službenici policije sinoć su u Baru uhapsili Nikšićanina Veselina Pantovića zbog sumnje da je planirao da ubije Baranina Luku Đurovića.

U akciji je učestvovala i antiteroristička jedinica a kod uhapšenog je pronađena velika količina eksploziva.

Eksploziv pronađen u motoru Veselina Pantovića (Foto: Uprava policije)

Iz Uprave policije je saopšteno da je Pantović uhapšen zbog sumnje da je počinio krivična djela falsifikovanje isprave i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Pantović je, saopšteno je iz Uprave policije, uhapšen sinoć oko 21,20 časova, kada su inspektori kod njega pronašli falsifikovana lična dokumenta.

Nakon njegovog hapšenja policija je danas pretresla motor kojim je Pantović upravljao, koji je bio parkiran na prostoru gradske marine, u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta „Planet Bar“. Pretresom motora policija je pronašla i oduzela dvije eksplozivne naprave.

Jedna naprava, saopštili su iz UP, sastojala se od 500 grama plastičnog eksploziva, sa telefonom – uređajem na daljinsko aktiviranje i elektronikom, koji je bio ojačan sa 100 grama plastičnog ekploziva pomiješanog sa čeličnim maticama i električnom detonatorskom kapislom. Druga od dva bloka od 200 grama TNT, elektronike sa predajnicima i EDK.

Osim toga, policija je u motoru pronašla pištolj, prigušivač, dvije detonirajuće kapisle, okvir sa sedam metaka...

"Službenici Uprave policije, raspolažući konkretnim operativnim saznajima i imajući u vidu količinu i karakteristike pronađenih eksplozivnih materija i oružja sa dodatnom opremom, sprovode dalje aktivnosti, radi utvrđivanja namjere osumnjičenog lica u smislu upotrebe ovih sredstava u vezi sa krivičnim djelima protiv života i tijela", saopšteno je iz policije.

Galerija

Bonus video: