Mitropolit Mihailo nije došao na suđenje jer je u inostranstvu

Tomović sutkinji Maji Zeković nije mogao da kaže u koju zemlju je otputovao mitropolit Mihailo
85 pregleda 0 komentar(a)
Mitropolit Mihailo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Mitropolit Mihailo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 14.06.2013. 13:14h

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo-Miraš Dedeić, nije se danas pojavio u Osnovnom sudu, kako bi svjedočio na suđenju po tužbi Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP).

Branilac okrivljenih Željko Tomović, kazao je da je mitropolit odsutan jer je morao da otputuje van zemlje zbog crkvenih obaveza.

Tomović sutkinji Maji Zeković nije mogao da kaže u koju zemlju je otputovao mitropolit Mihailo.

Jedan od punomoćnika MCP, advokat Dalibor Kavarić, kazao je da je mitropolit pobjegao iz zemlje.

“Dedeić je pobjegao iz zemlje. Pošto je u pitanju krivični postupak, nije smio napustiti zemlju bez odobrenja suda, tako da treba raspisati potjernicu za Dedeićem”, istakao je Kavarić.

Tomović je rekao da se ne radi o bjekstvu i da je Dedeićev odlazak opravdan.

Sutkinja Zeković je kazala da advokat Tomović u roku od tri dana mora da opravda odlazak mitropolita.

“Treba da se dostave sudu dokazi iz kojih se može utvrditi gdje se tačno nalazi Mihailo Dedeić, iz kojih razloga je otputovao i kada se vraća u Crnu Goru. Sud će se nakon toga odlučiti o njegovom eventualnom privođenju u sud”, poručila je Zeković.

Drugi tuženi - Dragan Pavlović i trećeoptuženi Jovan Tomović danas su se pojavili u sudu. Pomenute je tužila Mitropolija crnogorsko-primorska zbog nasilnog upada u crkvu Svetog arhangela Mihaila u Rogamima 25. avgusta 2011. godine.

Od marta 2012. godine od kada je predmet kod sutkinje Zeković do danas nije održano nijedno ročište, jer se nije pojavljivao ili prvookrivljeni Dedeić ili drugookrivljeni Pavlović ili trećeokrivljeni Tomović, koji moraju biti svi prisutni kako bi se održao glavni pretres.

Advokat Kavarić već duže vrijeme uporno ponavlja da pomenuti namjerno izbjegavaju i nepoštuju sud.

Bonus video: