Kuč osuđen na 20 godina

Izrečena presuda za ubistvo Milijane Vuković i ranjavanje njene kćerke Ivane
394 pregleda 0 komentar(a)
Goran Kuč, Foto: Jadranka Ćetković
Goran Kuč, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 14.06.2013. 07:01h

Bjelopoljac Goran Kuč osuđen je juče na 20 godina zatvora u bjelopoljskom Višem sudu, jer je 20. decembra 2012. godine usmrtio komšinicu Milijanu Vuković i ranio njenu kćerku Ivanu.

Presudu je izreklo vijeće sudije Šefkije Đeševića.

Kuč je krajem prošle godine došao na vrata Vukovića i gurao ih dok ih je sa unutrašnje strane zadržavala Milijana. Tada je njena kćerka Ivana, koja je bila ranije u vezi sa optuženim, otrčala u drugu sobu da telefonom upomoć pozove oca, koji je bio kod rođaka.

“Okrivljeni je potom, kroz staklo na vratima, u kuću ubacio bombu od koje je Miljana stradala. Zatim je otvorio vrata i prošavši pored beživotnog Milijaninog tijela, otišao u sobu gdje je bila Ivana. Pošto je odbila da pođe sa njim, okrivljeni je izašao iz kuće i kroz prozor, u Ivaninu sobu ubacio suzavac. Pokušao je da aktivira još jedan, a kada mu to nije pošlo za rukom, on je pobjegao”, piše u optužnici.

Đešević je u obrazloženju presude istakao da je kazna adekvatna težini djela: “Poginula je Ivanina majka u svojoj kući, ne dajući nikakav povod, niti je doprinijela posljedicama koje su nastupile. Takođe, sud je imao u vidu da optuženi Kuč nije bolovao od neke duševne bolesti, da je mogao da shvati značaj posljedica, kao i to da je ranije osuđivan, za tešku razbojničku krađu. Sud nije prihvatio odbranu optuženog da je bio u zabludi, misleći da su bombe gasne”, kazao je Đešević.

Kuč je tvrdio da ga je na zločin “natjerala” neuzvraćena ljubav. Navodno, Ivana, koju je, kako je tvrdio, vjerio, mu je nekoliko dana prije zločina saopštila da više ne želi da bude s njim.

Ivana Vuković je na suđenju negirala da je bila vjerena sa Kučem. Ispričala je da je ljubavnu vezu sa njim raskinula godinu ranije, a da su se u posljednje vrijeme viđali, ali ne i zabavljali.

“Dva mjeseca prije događaja povremeno bi se viđali, ali nijesmo se zabavljali. Kritične večeri bio je u hodniku sa pištoljem crne boje u ruci, koji je bio uperen u moje grudi. Nakon detonacije u hodniku izašla sam iz sobe i vidjela majku da leži na podu. Provalio je vrata i rekao: 'Majka ti je završila, i ti ćeš ovako'. Nije tačno da me je poljubio, već je oteo telefon koji mi je tri mjeseca ranije kupila majka”, izjavila je tada Ivana.

Vuković je izjavila da je Kuč često maltretirao i drsko se ponašao.

Bonus video: