Suspendovani šef budvanske kriminalistike posjeduje vrijednu imovinu

Siniša Stojković ima dvije kuće na Starom aerodromu, plac na Žabljaku i samoposluge koje vode njegov sin i supruga
370 pregleda 21 komentar(a)
Ažurirano: 14.06.2013. 14:24h

Suspendovani šef budvanske kriminalistike Siniša Stojković, protiv koga je podignuta optužnica za nezakoniti uticaj na tužioca, ne spada u red policijskih službenika koji mora da brine o osnovnoj egzistenciji.

On, prema zvaničnoj dokumentaciji, ima porodični biznis i vrijedne nekretnine, koje se vode na njega, suprugu i sina.

Stojkovićeva porodica posjeduje privatno preduzeće TAPS, čije je sjedište u Danilovgradu, a koje ima prodavnice mješovite robe. Njegovi osnivači su Stojkovićeva supruga i sin, kome je on prepustio udio naslijeđen od majke. O tome svjedoči dokumentacija Centralnog registra privrednog suda, u koju su „Vijesti“ imale uvid.

I naredne godine, 2009. Stojkovići su stekli vrijedne nekretnine, pa su u mjestu Tmajevci na Žabljaku kupili dvije parcele od 150 kvadrata

Zakonom o unutrašnjim poslovima nije dozvoljeno da policijski službenik smije da obavlja neku privrednu djelatnost, a Stojković je u policiji 23 godine.

Pored 2.000 kvadrata na adresi u Spužu, gdje je sjedište TAPS-a, Stojkovićeva porodica ima dvije kuće u podgoričkom naselju Stari aerodrom. Jedna od 119 kvadrata je na adresi, na kojoj je Stojkovićeva familija prijavljena i gdje ima i plac od oko 400 kvadrata.

Te nekretnine, kako pokazuju podaci podgoričkog katastra, Stojković i supruga kupili su 2006. godine za 77.500 eura.

Ona je sada pod hipotekom Crnogorske komercijalne banke zbog kredita od 50.000 eura, koji su godinu dana kasnije Stojkovići podigli sa rokom otplate od 10 godina.

Oni su zatim 2008. za 50.000 eura kupili plac u Zagrebačkoj ulici, koji ima 500 kvadrata.

I naredne godine, 2009. Stojkovići su stekli vrijedne nekretnine, pa su u mjestu Tmajevci na Žabljaku kupili dvije parcele od 150 kvadrata, koje se u katastru vode kao pašnjaci i livade.

Stojković je u istrazi demantovao da je uticao na tužioca

Podgoričko tužilaštvo podiglo je optužni predlog protiv Stojkovića, koji je ranije bio šef kriminalistike u Podgorici, zbog sumnje da je tražio od tužiteljke u Podgorici Ljiljane Klikovac da obustavi istragu protiv vozača bivšeg direktora policije Veselina Veljovića, Milenka Rabrenovića.

Rabrenović je, uprkos tome, optužen da je prijetio novinarki „Vijesti“ Oliveri Lakić, nakon što je pisala o nelegalnoj proizvodnji cigareta u Mojkovcu.

Stojković je u istrazi demantovao da je uticao na tužioca.

Kuća Stojkovića u Zagrebačkoj ulici (Foto: Savo Prelević)

Policija je 29. decembra prošle godine, nakon što je Stojković uhapšen u svojoj kancelariji u Budvi, pretresla, između ostalog, njegove dvije kuće na Starom Aerodromu, jednu u Zagrebačkoj ulici, tik uz Katoličku crkvu i drugu, novu i još ne useljenu, u Ulici Miodraga Bulatovića na broju 8.

Inspektori su tada pretresli i kafić „Atelje“, koji je, prema informacijama iz policije, takođe njegov i koji se nalazi stotinjak metara od Stojkovićeve nove vile.

On juče nije odgovorio na telefonski poziv i sms poruku „Vijesti“.

Dobijaće 60 odsto plate

Zakonom o unutrašnjim poslovima, propisano je da će „policijskom službeniku biti privremeno ograničeno vršenje dužnosti ako je protiv njega pokrenut krivični postupak zbog krivičnog djela sa elementima korupcije ili krivičnog djela učinjenog na radu ili u vezi sa radom, do okončanja krivičnog postupka,” što je u Stojkovićevom slučaju.

Nakon suspenzije, koju je već potpisao ministar Raško Konjević, Stojkoviću će do okončanja krivičnog postupka plata biti umanjena za 40 odsto.

Ukoliko bude oslobođen optužbi, MUP će morati da mu nadoknadi novčani gubitak. U slučaju da bude osuđen, njemu po Zakonu prestaje radni odnos, iako je ranije takva praksa ignorisana.

Galerija

Bonus video: