IGRAĆE RUSKU LIGU

Ćulafić ide u Lokomotivu iz Harkova

"Ispunila mi se ta želja da nastavim da igram u Rusiji, makar i sa ukrajinskim klubom, koji u svojoj zemlji igra samo završnicu prvenstva i Kupa", kaže Ćulafić
0 komentar(a)
Miloš Ćulafić, Foto: Cev.lu
Miloš Ćulafić, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 14.06.2013. 07:36h

Nakon Francuske (Poatje), Koreje (Kepko 45) i Rusije (Tjumenj), Ukrajina će biti četvrta inostrana destinacija za Miloša Ćulafića - korektor crnogorske reprezentacije dogovorio je prelazak u redove ukrajinskog šampiona, Lokomotive iz Harkova (nekadašnjeg rivala Budućnosti u Top tims kupu).

"Sve se brzo izdešavalo, potpisali smo predugovor na jednu sezonu, i računam da je sve to završena stvar. Ostaje samo da se dogovorimo kad da dođem, jer vjerujem da ću igrati u drugoj polovini Evropske lige. U Lokomotivi većina igrača je iz ukrajinske reprezentacije, igrao sam protiv njih nedavno na kvalifikacionom turniru za Svjetsko prvenstvo, a i trener reprezentacije je u Lokomotivi", kaže za „Vijesti“ Ćulafić, najbolji crnogorski odbojkaš u 2009. godini, te najbolji poenter ligaškog dijela Lige šampiona u sezoni 2009/2010. u dresu Poatjea, koji će zbog povrede ramena preskočiti prva dva turnira Evropske lige.

Ćulafić je prošle sezone sa ruskim Tjumenjom izborio plasman u Super ligu Rusije, ali se nije dogovorio sa sibirskim klubom o nastavku saradnje. Ipak, igraće u Super ligi Rusije, u kojoj igra Lokomotiva iz Harkova.

"Ispunila mi se ta želja da nastavim da igram u Rusiji, makar i sa ukrajinskim klubom, koji u svojoj zemlji igra samo završnicu prvenstva i Kupa. Zadovoljan sam uslovima, dobar je klub, a igraće i u CEV kupu, tako da ću imati i dosta kvalitetnih utakmica. Nadam se da ću imati dobru sezonu i priliku da se dokažem i ostanem tamo, ili u nekoj drugoj ekipi u Rusiji, gdje bih volio da ostanem što duže, jer je to najbolja odbojkaška liga na svijetu", dodao je bivši korektor Budućnosti i Budvanske rivijere.