Suđenje za prijetnje novinarki: Policija nije privela Kovačevića

Policija iz Danilovgrada nije objasnila sudu zašto nije postupila po odluci sutkinje
268 pregleda 0 komentar(a)
Milan Grgurević, Foto: Boris Pejović
Milan Grgurević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.06.2013. 11:00h

Policija iz Danilovgrada nije poslušala naredbu sutkinje Željke Jovović za privođenje policajca Andrije Kovačevića, koji je danas trebao da svjedoči na suđenju protiv Milana Grgurevića, optuženog za lažno prijavljivanje za prijetnje novinarki "Vijesti" Oliveri Lakić.

Sutkinja Jovović je naložila privođenje Kovačevića nakon pretresa održanog 10. maja, kada se nije pojavio i pored uredno uručenog poziva suda.

Policija iz Danilovgrada nije objasnila sudu zašto nije postupila po odluci sutkinje.

U ponovljenom postupku protiv Grgurevića, iskazima brojnih svjedoka, ali ni službenika Uprave policije, još nije utvrđeno da li se optuženi sam prijavio ili gaje policija tri dana nakon upućenih prijetnji Lakićevoj dovela i napisala krivičnu prijavu.

U prvom postupku, Grgurović je zbog lažnog prijavljivanja osuđen na godinu zatvora, ali je nakon žalbi predmet vraćen na ponovni postupak.

Zbog optužbi da je tog 9. februara 2011. godine prijetio novinarki Lakić nedavno je počelo suđenje službeniku policije Milenku Mići Rabrenoviću, nekadašnjem čovjeku zaduženom za bezbjednost bivšeg direktora UP Veselina Veljovića. U optužnici piše da je Rabrenović grubo prijetio Lakićevoj i njenoj porodici i da je dan kasnije poslao i prijeteći SMS.

Lakićeva je 7. marta 2012. i fizički napadnuta, ispred vrata zgrade u kojoj stanuje. Zbog toga je na devet mjeseci zatvora osuđen Ivan Bušković.

Prije napada i prijetnji, Lakićeva je istraživala da li se u fabrici duvana "Tara" u Mojkovcu i u hangaru u Donjoj Gorici, proizvode, a potom krijumčare lažni brendovi cigareta, navodeći, između ostalog, da sa tim poslom imaju veze neki službenici Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost.

Bonus video: