“Mother’s Milk” otvara Prvi Internacionalni festival plesnog teatra u Tivtu

Festival će imati i edukativni segment, plesni seminar koji će voditi baletski pedagozi od 20. do 27. avgusta
0 komentar(a)
Mother’s Milk, Foto: Promo
Mother’s Milk, Foto: Promo
Ažurirano: 11.07.2018. 07:23h

Prvi Internacionalni festival plesnog teatra – Tivat 2018, otvoriće čuvena “Kibuc dens” kompanija iz Tel Aviva, sa predstavom “Mother’s Milk” u koreografiji Ramija Bera, večeras u 21.30 časova na Ljetnjoj pozornici u Tivtu.

“Kibuc dens spada u jednu od najboljih plesnih trupa u svijetu a predstava Mother’s Milk, smatra se jednim od najboljih ostvarenja renomiranog izraelskog koreografa Ramija Bera, koje je posvetio sjećanju na svoje roditelje. Publika će tako biti u prilici da vidi pravi igrački spektakl, čije izvođenje je pomogla Izraelska ambasada i kompanije Airport City i Skyline iz Beograda”, ističu organizatori.

U prvom izdanju festivala, na Ljetnjoj pozornici 15. jula biće izvedena plesna predstva za djecu i mlade “Pepeljuga”, u koreografiji Une Đuričić, Helene Ćelap i Anje Milosavljević, a 19. jula “Magbet” u koreografiji Miloša Isailovića, koprodukcija Centra za kulturu Tivat i Bitef teatra. Nova plesna koprodukcija Centra za kulturu Tivat i Bitef teatra biće premijerno izvedena 23. jula na sceni Atrijum Buća - “San ljetnje noći” bazirana na poznatom Šekspirovom djelu u koreografiji Isidore Stanišići izvođenju Bitef dens kompanije.

Festival će imati i edukativni segment, plesni seminar koji će voditi baletski pedagozi od 20. do 27. avgusta. Klasičan balet predavaće primabalerina Ašhen Ataljanc iz Beograda, savremenu igru Richel Veilsiz Holandije, hip hop Milena Maneva iz Skoplja, a časove joge držaće Dalida Stojanović.

“Organizacija seminara ima za cilj da stvori regionalnu platformu za razvoj i usavršavanje mladih igrača, da ohrabri i ojača domaću savremenu plesnu scenu i skrene veću pažnju na umjetničku igru, koja je u Crnoj Gori marginalizovana”, kažu organizatori. J.K.

Bonus video: