nesporazum?

Prijavila ga za silovanje, pa se udala za njega

N.R. je u istrazi izjavio da je imao seksualni odnos sa B.M. koji je bio dobrovoljan, da nije primjenjivao silu
64 pregleda 11 komentar(a)
ljubav, par, veza, Foto: Shutterstock.com
ljubav, par, veza, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 13.06.2013. 11:21h

Nepunih dva mjeseca nakon što je B. M. sa Kosova optužila Bjelopoljca N. R. za silovanje, njih dvoje su se vjenčali.

To je juče saopšteno u Višem sudu u Podgorici na glavnom pretresu protiv N. V. koji je sutkinji Suzani Mugoši rekao da se ne osjeća krivim i da nije počinio krivično djelo.

Suđenje je bilo otvoreno za javnost.

Odgovarajući na pitanja svog advokata Dragoljuba Đukanovića, optuženi za silovanje je rekao da je u dobrim odnosima sa oštećenom, da su 14. aprila sklopili brak i da planiraju porodicu.

On je ispričao da su se njih dvoje upoznali te večeri, kada se dogodilo navodno silovanje.

“Upoznali smo se te večeri, popili par pića i otišli iz kafane, ali smo se sve dogovorili. Ona je tražila da kupi da pojede nešto u marketu „Kaća“ u Baru. Dao sam joj pare i ona me je tamo prijavila. Ne znam zašto je to učinila, vjerovatno iz ljutnje“, kazao je tridesetogodišnji Bjelopoljac.

N.R. je ispričao da su se njih dvoje upoznali te večeri, kada se dogodilo navodno silovanje

On je rekao da je na putu do marketa ošamario, jer su imali neki nesporazum.

N.R. je u istrazi izjavio da je imao seksualni odnos sa B.M. koji je bio dobrovoljan, da nije primjenjivao silu, niti je djevojka pružala otpor.

Oštećena B. M., sada njegova supruga, izjavila je da neće svjedočiti zbog srodstva sa okrivljenim: “Iskoristiću svoje zakonsko pravo i neću svjedočiti u ovom postupku“, kazala je ona.

Prema optužnici zamjenika višeg državnog tužioca Željka Tomkovića, N. R. je 25. februara u Baru, upotrebom sile i prijetnjom da će napasti na život, prinudio na obljubu B. M.

Piše da joj je prethodno ponudio prevoz do kafane, gdje je radila kao konobarica.

Navodi se da su potom otišli prema gradu i zaustavili se ispred dragstora da bi djevojka kupila hranu

“Nakon što je prihvatila, kada su došli u Bar, mimo njene volje, optuženi je skrenuo vozilom u pravcu Starog Bara i povezao je u mračnu, makadamsku ulicu u blizini Starog Bara, gdje se parkirao. Potom je u vozilu zahtijevao da imaju seksualni odnos, čemu se ona protivila, moleći ga da je vozi kući. Pokušala je da pobjegne, nakon čega je okrivljeni povukao za ruku i vratio na sjedište, te potom udario pesnicom u glavu. Naredio joj da skine garderobu, što je ona iz straha i uradila, a zatim je silovao”, piše u optužnici.

Navodi se da su potom otišli prema gradu i zaustavili se ispred dragstora da bi djevojka kupila hranu.

“Nakon što je ušla u dragstor, prijavila je ovaj događaj zaposlenima u dragstoru, a potom je sa jednim od radnika otišla u zgradu policije u Baru, gdje je prijavila šta joj se dogodilo”, navodi se u optužnici.

Suđenje se nastavlja 11. septembra.

Preporučujemo za Vas