POKLON ZA ROĐENDAN

Božidar Ćuk dobio pasoš, igraće Evropsku ligu

"Ko čeka, taj i dočeka. Nakon tri godine čekanja, bilo je napokon i vrijeme da ga dobijem", kazao je za „Vijesti“ Ćuk
3 komentar(a)
Ažurirano: 13.06.2013. 09:26h

Crnogorski odbojkaši će u predstojećoj Evropskoj ligi biti jači za primača servisa Božidara Ćuka - momak koji od 2006. godine igra u Crnoj Gori (Budva, Budvanska rivjera, Studentski centar) juče je, konačno, dobio crnogorsko državljanstvo.

Mlađi od braće Ćuk u našoj reprezentaciji (Gojko je srednji boker), rodom iz Ljubinja (Bosna i Hercegovina), nastupao je za našu kadetsku i juniorsku reprezentaciju, istina samo na balkanijadama, pod okrijem Balkanske odbojkaške konfederacije.

"Sad samo pasoš treba službeno da stigne iz Podgorice u Budvu, a to će biti danas kada će Božidar moći da pasoš", rekao je „Vijestima“ generalni sekretar u ostavci Slobodan Kovačević.

Zadovoljstvo nije krio ni Božidar Ćuk.

"Ko čeka, taj i dočeka. Nakon tri godine čekanja, bilo je napokon i vrijeme da ga dobijem", kazao je za „Vijesti“ Ćuk.

Božidar se nada da će imati priliku da debituje za seniorsku reprezentaciju u mađarskom Kečkemetu.

"Nadam se da ću moći da pomognem koliko selektor bude smatrao da je potrebno. Ako ne budem mogao da nastupim, vjerujem da će moji drugovi to odraditi na najbolji način", dodao je Ćuk, kome će to biti najljepši rođendanski poklon, jer danas puni 21 godinu.

Odbojkaška reprezentacija danas završava pripreme u Budvi, a sjutra putuje za Mađarsku, gdje će od subote do ponedjeljka, osim domaćina, rivali biti i Španija i Češka.

Preporučujemo za Vas